Nea Omada naar het NK beachhandbal

Hoogeveen – Afgelopen voorjaar en zomer hebben er verspreid over Nederland beachhandbaltoernooien plaatsgevonden. Met deze toernooien waren NK punten te verdienen. Door genoeg punten te verzamelen kon een plaatsing op het NK worden veiliggesteld. Nea Omada is een samengesteld team van dames uit Hoogeveen en Beilen. De grootste groep dames spelen ook bij Handbalvereniging Kwiek Hoogeveen. De beachtour van de dames begon in Stadskanaal, hier is een van de grootste beachparken van Nederland. De dames speelden voor het eerst in de samenstelling van Nea Omada en verraste met een derde plek. Hierop volgende een tweedaags toernooi op Ameland waar de dames de finale behaalde maar helaas de eerste plek aan zich voorbij moest laten gaan. Daarna zijn de dames van Nea Omada finalisten geworden in Barger Compascuum. Hier troffen zij de dames U16 Nederland. Zij waren een maatje te groot maar de dames waren erg tevreden met een tweede plaats. Ten slotte speelden de dames op de zandverstuiving in Rolde. Hier vlogen zij wederom door de poulefase heen en plaatsten zich weer voor de finale. Deze finale werd op shoot outs beslist. Een shoot out kan gezien worden als een penalty ronde. Helaas werd ook deze finale verloren. De prestaties van Nea Omada bleken meer dan voldoende voor een plaatsing op het Nederlands Kampioenschap. Nea Omada heeft zich als vierde geplaatst hiervoor. Acht teams zullen in Stadskanaal strijden om de titel. Het eindtoernooi vindt plaats op 27 en 28 augustus 2022.