Gemeente gestopt met verwijderen vlaggen

Hoogeveen – Medewerkers van de gemeente zijn vrijdagmiddag begonnen met het verwijderen van vlaggen die aan lichtmasten en andere objecten van de gemeente waren bevestigd. De gemeente begon bij het raadhuis om vervolgens alle vlaggen te verwijderen. Al na twee verwijderde vlaggen stuitte de gemeentewerkers op verzet van een omwonende en voorbijganger. 

Tijdens de discussie die met het bedrijf ontstond is een duw uitgedeeld aan een fotograaf. Ook viel het woord NSB-er tijdens het meningsverschil. De gemeente heeft zich vervolgens teruggetrokken. Hoe en of de vlaggen nog worden weggehaald, is op dit moment nog niet duidelijk.

 

Foto die rondgaat in diverse groepen over vlaggen boven de weg.

Wel is er op diverse groepen een bericht rond gegaan over het wel of niet mogen van bevestigen van vlaggen tegen lichtmasten en of viaducten. In het artikel hiernaast is te lezen dat het niet mag, maar met uitzondering van vlaggen.

Ook tijdens diverse evenementen hangt Hoogeveen vol met diverse vlaggen. Neem bijvoorbeeld de Cascaderun en ook met kerstmis hangen er diverse sfeer verlichting in de bomen en aan lichtmasten.

Ook tijdens een EK of WK voetbal wordt er niet omgekeken naar vlaggetjes boven de weg. Het enige waar dan op gecontroleerd word is of de brandweer, ambulance en andere nooddiensten er onder door kunnen. Ook moet de vuilniswagen er onder door passen. Indien dit kan is het volgens de Gemeente Hoogeveen geen probleem.

 

De persoon die de duw had uitgedeeld heeft netjes zijn verontschuldigingen aangeboden.

Deel dit bericht!

3 gedachten over “Gemeente gestopt met verwijderen vlaggen

 • 15 juli 2022 om 22:25
  Permalink

  Lastige spagaat zit de gemeente Hoogeveen
  Of ze kiezen voor de overheid of voor de bevolking,

  Beide kunnen ze het knap lastig maken als ze dat willen. Dit is dan ook een idiote situatie waar we nu in zitten en ik hoop dat de overheid dit dan ook weer rechttrekt immers hebben zij iets gedaan (of zijn van plan) wat teveel weerstand oproept (en in mijn mening terecht)

  • 16 juli 2022 om 14:50
   Permalink

   Gemeentebestuur van Hoogeveen, het is niet uw schuld wat er in Den Haag wordt gedicteerd. U bent echter wel verantwoordelijk.. Wees op zijn minst gewoon eerlijk en zeg dat de vlaggen verwijderd worden uit angst voor de waarheid.. en die waarheid is KEIHARD.

   Beter, pak uw verantwoordelijkheid en laat de vlaggen hangen

Geef een antwoord