Algemeen

Ook gemeente Hoogeveen gaat protestvlaggen verwijderen

Hoogeveen – Nadat Gemeente Oldebroek heeft besloten alle omgekeerde vlaggen te verwijderen, geeft ook de Gemeente Hoogeveen vanavond aan dat alle vlaggen die op eigendommen hangen van de Gemeente zullen worden verwijderd. Volgens de Gemeente Oldebroek kan de vlag op de kop als kwetsend worden gezien. Hoogeveen volgt dit voorbeeld. Vlaggen die aan bezittingen van burgers zelf zijn gehangen blijft de gemeente uiteraard van af. 

De vlaggen hangen op de kop om aan te tonen dat Nederland in nood is. En dat er wat moet gebeuren. De vlaggen worden op de kop gehangen en er wordt gedemonstreerd. De portesten zullen hoe dan ook door gaan aldus diverse boeren protest groepen. Op dit moment worden diverse acties op touw gezet. Vanaf Hoogeveen tot aan Slagharen / Schuinesloot hangen ruim 420 vlaggen.

Onderstaand bericht is van Gemeente Hoogeveen 

Spandoeken verwijderen van gemeentelijke eigendommen.
Boeren voeren actie en gemeente Hoogeveen heeft begrip voor deze acties. Leden van het college van burgemeester en wethouders spraken en spreken deze weken regelmatig met boeren. Boeren die ook in gesprek willen met de gemeente, zijn hiervoor van harte uitgenodigd. De stikstofuitstoot mag niet een probleem zijn van alleen de landbouw en veehouders, het is een probleem van ons allemaal.
Op veel plekken in onze gemeente zijn omgekeerde Nederlandse vlaggen opgehangen om de acties te ondersteunen. Maar deze spandoeken en vlaggen zijn ook bevestigd aan gemeentelijke eigendommen (denk aan lantarenpalen, verkeerslichten, gebouwen etc.) en dit is niet toegestaan volgens onze Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Ook veroorzaken deze spandoeken en vlaggen verkeersonveilige situaties. Oproep aan diegenen die de vlaggen en spandoeken aan de gemeentelijke eigendommen hebben opgehangen: haal deze spandoeken en vlaggen voor aanstaande vrijdagmiddag 14 uur weg. Doe dit wel veilig en belemmer het verkeer niet.
Alle spandoeken en vlaggen die na aanstaande vrijdagmiddag 14.00 uur nog bevestigd zijn aan gemeentelijke eigendommen zal de gemeente verwijderen. De gemeente laat vlaggen op particuliere terreinen of panden uiteraard hangen.

4 gedachten over “Ook gemeente Hoogeveen gaat protestvlaggen verwijderen

 • Volgen de wet mogen vlaggen en wimpers wel aan lantarenpalen hangen mits het geen gevaar oplevert

 • Niet schuldig, wel verantwoordelijk..

  Wat hebben we genoten van de cascaderun, wel heel “verkeersonveilig” al die spandoeken en vlaggen. Is er geen EK voetbal?? Oh nee, dat leeft niet, want er zijn belangrijkere zaken die ons bezig houden. Stel je voor dat de dames van de Oranje leeuwinnen Nederland op zijn kop zouden zetten?? Het EK en WK is elke twee jaar aanleiding voor “verkeersonveilige” situaties.

  De waarheid.. Nederland staat in de zomer van 2022 met de regering en parlement op vakantie op zijn kop door waanzinnig gedrag van ons landsbestuur en dat moet volgens (een Heel groot deel van de bevolking) stoppen.

  Gemeentebestuur van Hoogeveen, het is niet uw schuld wat er in Den Haag wordt gedicteerd. U bent echter wel verantwoordelijk.. Wees op zijn minst gewoon eerlijk en zeg dat de vlaggen verwijderd worden uit angst voor de waarheid.. en die waarheid is KEIHARD.

  Beter, pak uw verantwoordelijkheid en laat de vlaggen hangen!

 • Ze zullen altijd wel een reden zoeken om iets te rechtvaardigen…. want dit komt ze gewoon niet goed uit dat een groot deel van Nederland zich schaamt om Nederlander te zijn. Er zal straks wel een wet gemaakt worden zodat je op je eigen grond ook niet meer mag doen. (censuur) en dan hoor je niemand meer en dan zeggen ze “zie je wel” iedereen vind ons geweldig. En ondertussen hebben ze kritiek op Rusland bijvoorbeeld als die andere geluiden monddood maakt… (hypocriet) en het is hier niks anders helaas..

  Jammer dat het zo ver moest komen maar als iemand jou kapot maakt en ze willen niet luisteren wat moet je dan? Wat een onrecht.

Geef een reactie