Sport

Interview nieuwe doelman Renzo Hemmes

Doelman Renzo Hemmes maakt deze zomer de overstap van De Weide naar Hoogeveen. De 25-jarige inwoner van Bovensmilde gaat bij de vierdedivisionist de concurrentiestrijd aan met Stan Meekhof.

Voor Hemmes betekent de overstap naar Hoogeveen een terugkeer in de Hoofdklasse, dat komend seizoen verder gaat als Vierde Divisie. “Als jongeling heb ik bij Achilles 1894 al op dat niveau gekeept. Diederik Bangma vertrok toen en zodoende werd ik meteen voor de leeuwen gegooid.  In de F-jes ben ik begonnen bij BSVV, waarna ik al snel de overstap maakte naar de jeugd van ACV. Uiteindelijk heb ik in de A-junioren de overstap gemaakt naar Achilles, waar ik op een hoog niveau speelde.”

Drie seizoenen geleden maakte de doelman de overstap naar De Weide. “Bij Achilles kwam er een nieuwe keeper en trainer. Ik belandde toen op de bank en zag weinig perspectief meer. Ik heb toen met meerdere clubs gesprekken gevoerd, maar kreeg bij De Weide het beste gevoel. Ondanks dat het door corona een bizarre tijd was, heb ik er vier seizoenen met plezier gespeeld waardoor ik nu weer toe ben aan de stap omhoog.”

Teleurstellend

Teleurstellend was wel dat hij in zijn laatste seizoen met De Weide degradeerde uit de tweede klasse. “Dat was inderdaad zonde. We hadden een elftal dat absoluut hoger had kunnen eindigen. De slechte start van het seizoen heeft ons uiteindelijk genekt. Voetbaltechnisch was het prima, maar we gaven te makkelijk doelpunten weg en scoorden lastig.”

De doelman hoefde niet lang na te denken over zijn overstap naar Hoogeveen. “Het eerste gesprek met de technische commissie verliep meteen positief. Twee dagen later heb ik vervolgens meteen aangegeven dat ik graag de stap wilde maken. Het is voor mij een mooie kans om me op een hoger niveau weer te bewijzen. Hoogeveen speelt mee in de top en heeft een goede selectie.”

Lengte

Hemmes is niet de langste. “Dat krijg je als keeper natuurlijk vaak te horen. Het doet mij echter niets. Ik heb mijn kwaliteiten en kan dat prima compenseren. Ik heb een goede sprongkracht en ben wat katachtig. Ook in het profvoetbal zijn er genoeg kleiner keepers. Bij Hoogeveen is keeperstrainer Raimon Benjamins wat dat betreft ook een mooi voorbeeld.”

Samen met Stan Meekhof zal hij gaan strijden om een plek onder de lat. “De situatie is mij duidelijk voorgespiegeld. In de voorbereiding krijgen we beiden evenveel kansen om ons te bewijzen. Wie het beste presteert komt erin en dat is ook fair. Ik heb ook zin aan de concurrentiestrijd. Het is gezond en houd je scherp.

(Foto: VV Hoogeveen / Gerjo Stegeman).

Geef een reactie