Singelloop Hollandscheveld weer als vanouds druk en sterk bezet

Heel erg sterk bezet was vooral de aller jongste jeugd t/m 6 jaar. Hier werd zelfs de start van de jongens en de meisjes gesplitst. Bij de meisjes werd het een Hollandschevelds podium met Eden Fieten en Amelia Bossant in een foto finish in 2.25 min op deze 500 meter op de voet gevolgd door Liv Meinen uit Hollandscheveld Bij de jongens ging de winst naar Mees Dummer uit Hoogeveen in 2.09 min gevolgd door Milan v/d Vinne uit Hollandscheveld.

Bij de 1km werd Jort de Weerd uit Ommen 1 ste in 4.01 min Milan Benjamins en Coen Veldman vochten hier om het brons en liepen in een mooi gevecht respectievelijk naar 4.15 en 4.19 min. Bij de meisjes was het Loueann Huijsmans vlak achter de eerste jongen in 4.04 min. Hier vlak achter Anouk Slomp en Tess Koopman 2 dames uit Hollandscheveld.

De leeftijdscategorie 10/11 jaar was bij de jongens een prooi voor Gideon Koster in 3.49 min gevolgd door Guido Karssies en Kaj van Lubek. Bij de meisjes was hier Lizette Douma de sterkste in 4.20 min. Demi Slomp was hier de beste Hollandscheveldse.

De 10 km senioren werd gewonnen door Michiel Veldman in 33.47 min gevold door Robin Vos van HAC’63. Jeroen Katerberg werd bij de senioren de beste Hollandschevelder. Bij de mannen 40 ging Hac’63 atleet Erwin Akkerman er met de winst vandoor in 34.24 min  gevolgd door Sebastiaan Pol uit Coevorden en clubgenoot Jeroen Thalen. Hier werd Erwin Kip de beste Hollandschevelder. Rene Poppe zegevierde bij de mannen 50 net binnen de 37 min gevolgd door de HAC atleten Aard v/d Vinne en Gerrit Voortman. Bertjan de Jonge was in deze categorie de beste uit Hollandscheveld. Bij de mannen 60 werd Henk Oldehinkel de nummer 1 in 42 min.

Bij de dames waren de Friesinnen Vera de Vries en Fleur Baljet met 37 min net een beetje te sterk voor Hac’63 atlete Laura Prins die knap 3de werd en later de winst ook nog eens de 5km wist te pakken in een tijd mooi onder de 19 min grens voor Lisanne Jager van Lionitas en Eva Stienstra en Marielle Lensen van HAC’63. Ingrid Benjamins hier de snelste dame uit ons dorp. Bij de dames op de 10 km werd vandaag het oude parcours record van Anne van Schuppen bij de vrouwen 50 plus uit de boeken geschreven door Saskia Schutte in een tijd van 40.40 min. 2de en 3de werden hier Christien Koning en Cathy van Es-Bode. Anneke Tichelaar werd op deze 10 km de beste dame uit Hollandscheveld.

Op de 5 km bij de dames 40 waren het 3 Anja’s op het podium. Anja Welleweerd van Spurt’88 in 23.57, Anja Bennink van HAC’63 in 24.04 min en Anja Prins uit Zuidwolde in 25.44 min. Op plaats 4 was Monique Bakker de sterkste dame in deze categorie uit Hollandscheveld.

Ook een hele mooie strijd bij de mannen op de 5km met Luca Poppe met een paar tellen onder de 16 min grens op de voet gevolgd met 1 seconde boven de 16 min en een persoonlijk record door Dave Mulderij van HAC’63 en Gertjan Stevens ook van HAC’63 in 16.32 min. Sterkste Hollandschevelder was hier Nick Kerkhof met een lage 18 min. Ook hier bij de mannen 40 een mooie strijd met Sebastian Pol als winnaar in 18.03 min, 2 tellen voor Dennis Brandenburg van ACO van Elderen en HAC atleet Arjan Gruppen. Hier was Alfons Batterink de snelste man uit Hollandscheveld. Bij de G-Loop was het Jorian Seubers die Harron Dekker de baas was op de 1000 meter met een tijd net boven de 45 min. foto: Jessica Mol

Deel dit bericht!

Geef een antwoord