A28: 125 meter asfalt verwijderd na ongeval

Zuidwolde/Hoogeveen: De A28 is ter hoogte van Zuidwolde, is zaterdagavond nog voor enige uren gesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de de afrit Zuidwolde (Willem Moesweg) en de toerit bij de Spiekampenweg.

Zaterdagmorgen in alle vroegte is daar een tankauto met vloeibare mest omgeslagen nadat de tankauto in de middenberm terecht kwam. De mest verspreidde zich over de volle rijbaan richting Knooppunt Hoogeveen en de linkerrijstrook richting Meppel, deze is inmiddels weer vrijgegeven.

De weg schoonspuiten, na het afvoeren van de tankauto, was geen optie want er bleek dat naast de mest ook 400 liter diesel op het asfalt terecht was gekomen. De diesel kon niet worden verwijderd zodat het asfalt van de volledige rijbaan, over een afstand van 125 meter, moest worden verwijderd. Zaterdagavond knapte de V-snaar van de grote freeswagen waardoor de klus met een veel kleinere freesmachine moet worden afgemaakt. Dat kost extra uren.

Op het van asfalt ontdane gedeelte is nieuwe belijning aangebracht zodat later op de avond de A28 weer open kan voor het doorgaande verkeer. Wel geldt er een snelheidsbeperking tot 70 kmu.

Als de logistieke planning lukt, en de weersomstandigheden meewerken, zal maandagavond 20.00 uur een nieuw wegdek worden gelegd.

Zie ook: Vloeibare mest stroomt over A28

cof
cof
cof

Deel dit bericht!

Geef een antwoord