Sport

Tiende editie Pand 3&40 XXL 7-tegen-7-toernooi succesvol verlopen

PESSE – De tiende editie van het Pand 3&40 XXL 7-tegen-7-toernooi kon na twee jaar eindelijk dit weekend weer doorgaan. Het toernooi is gewonnen door het team Massa is Kassa. De velden van Pesse waren zondag 3 juli het decor van de jubileumeditie van het Pand 3&40 XXL-toernooi dat is uitgegroeid tot een groot en gezellig toernooi.

 

Ook de tiende editie van het toernooi zat wederom vol met dertig teams. ’s Morgens werden in zes poules van vijf teams wedstrijden afgewerkt. Ook ’s middags speelde elke team weer in een andere poule. Er waren ’s middags drie winnaarspoules en drie verliezerspoules. Daardoor speelde iedereen minimaal acht poulewedstrijden tegen verschillende teams en daarna werd er in de winnaarsronde een ranglijst opgemaakt op basis van het aantal behaalde punten. De eerste acht teams plaatsten zich vervolgens voor de kwartfinales.

 

In de knock-outfase van de winnaarsronde waren de teams aan elkaar gewaagd, want zo werden twee kwartfinales via strafschoppen beslist. In de kwartfinales bleken Massa is Kassa en Lekker Bokje al via de normale speeltijd te sterk voor hun tegenstander en vanaf de strafschopstip voegden ook 9 bier 1 cola en Airfryers FC zich bij de halvefinalisten. Daardoor lagen de finalisten – SC Het gouden infuus en We need to pak school – van de negende editie uit het toernooi. Uiteindelijk bereikte Massa is kassa de finale ten koste van 9 bier 1 cola (4-0), terwijl Airfryers FC afrekende met Lekker Bokje (0-1) in de halve finale. De strijd om de derde plek werd gewonnen door Lekker Bokje (3-1), terwijl Massa is Kassa aan de hand van Justin Benjamins veel te sterk was voor Airfryers FC in de finale (5-1) en daardoor het prestigieuze toernooi op haar naam schreef. De verliezersronde werd ’s middags gewonnen door het team RockWise.

 

In de middagpauze kreeg een speler van elk team drie kansen om het spel ‘schiet het kratje van het latje’ te winnen. Dit spel werd dit jaar gewonnen door Jordy Reinders van Weide FC. Hij schoot als enige speler twee keer raak uit drie pogingen.

 

,,Wij vonden het een zeer geslaagd toernooi. We willen deelnemers, sponsoren en vrijwilligers dan ook bedanken voor hun medewerking aan dit toernooi”, aldus de activiteitencommissie van SV Pesse.

Geef een reactie