Actievoerders blokkeren afrit bij A37 en Meester Cramerweg onder het viaduct.

Hoogeveen – Actievoerders hebben woensdagavond de afrit bij Hoogeveen Oost geblokkeerd. Ook is de Meester Cramerweg  niet geheel toegankelijk. Ook zijn er hooibalen in de brand gestoken.

Rond 21:50 uur is ook de oprit naar Geesbrug dicht gezet met een tractor. De afrit vanaf Meppel naar beneden is afgesloten door de boeren. Om 22:13 uur worden alle blokkades opgeheven en konden de stilstaande auto’s de snelweg weer af.

Rond 22:20 arriveerde de eerste bus van de ME op het kruispunt. Hierop werden meer auto’s en tractors van de weg gehaald zodat de weg weer vrij was voor verkeer. Wel blijven de boeren onder het viaduct. Op de snelweg word op het zelfde moment dertig km/uur gereden en is er al een lange file. Onder het viaduct blijft de weg afgesloten voor al het verkeer. Politie is even wezen praten maar daarna weer vertrokken. Nabij de carpoolplaats stond een opvallende ME bus geparkeerd op de weg. Echter greep deze tot 23:15 uur nog niet in.

Update 22:25 uur de file staat vanaf afrit Hoogeveen al tot aan Geesbrug. Zie foto’s onderaan het bericht. De boeren kunnen op veel steun rekenen van burgers en Hoogeveners die een kijkje kwamen nemen. Een enkele bestuurder vanaf de snelweg vond het wel leuk geweest en besloot via vluchtstrook en het gras toch een poging te wagen aan de afzetting langs te geraken.

Update 22.30 uur De politie, die de sfeer rond dat tijdstip goed noemde, hield uit voorzorg een oogje in het zeil om de orde te bewaken, evenals de Mobiele Eenheid (ME). Rond 23.30 maakte de politie een einde aan de protestactie en kon het verkeer op de Meester Cramerweg en de A37 haar weg vervolgen.

 

Bron plattegrond: Google Maps

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord