3 op de 10 Drenten: ‘huizenprijzen reden voor wisselen baan

De huidige hoge huizenprijzen zijn ook in Drenthe van invloed op de arbeidsmarkt. Zo’n drie op de tien Drenten geven aan dat de huizenprijzen een rol spelen bij het veranderen van werkgever (28,9%). Dit en meer blijkt uit onderzoek onder ruim 1.500 Nederlanders, uitgevoerd door Nationale Vacaturebank in samenwerking met Panel Inzicht. 

Zelf kansen vergroten op de woningmarkt
Een hoger salaris kan helpen om meer kans te maken op de woningmarkt. Landelijk gezien zijn salarisonderhandelingen en veranderen van werkgever de belangrijkste stappen die werkenden willen nemen voor een hoger salaris.

Drenten willen echter opvallend vaak meer uren werken om meer inkomsten te genereren (21,6% ten opzichte van 16,3% landelijk). Voor om- of bijscholing is het animo het kleinst onder Drenten.

Voor een hoger salaris zijn Drenten vooral bereid tot:

  1. Onderhandelen over salaris (27%)
  2. Veranderen van werkgever (25,8%)
  3. Meer uren werken (21,6%)
  4. Voor zichzelf beginnen (15,9%)
  5. Een opleiding volgen (13,5%)

Veel zorgen over kopen van een huis
De meerderheid van de Nederlanders maakt zich zorgen over de hoge huizenprijzen (54,8%). Met name bij vrouwen leeft dit: 61,6% van hen geeft aan dat ze somber gestemd zijn over de huidige woningmarkt.

Bijna de helft van de jonge Nederlanders geeft aan dat zij een huis dat aan hun wensen voldoet niet kunnen betalen. Onder 35-plussers gaat om een op de drie ondervraagden.

Meer informatie over het onderzoek is te lezen op https://www.nationalevacaturebank.nl/carriere/actueel/onderzoek-werk-en-de-oververhitte-woningmarkt

Deel dit bericht!

Geef een antwoord