Tractordief toch voor de rechter

Assen/Stuifzand: Een 48-jarige inwoner van Stuifzand is veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van 40 uur. Hij had in een dronken bui, met een maat, de tractor van zijn buurvrouw gestolen. 

De diefstal werd pas na een paar dagen ontdekt en de eigenaresse ging zelf op onderzoek uit. Van getuigen hoorde zij wie de vermoedelijke dader was. Toen zij verhaal ging halen vluchtte de man met zijn kinderen naar de bovenverdieping, daarop werd de politie ingeschakeld. De man verklaarde toen met een kameraad een geintje te hebben uitgehaald en de tractor met behulp van een schroevendraaier te hebben gestart voor een paar rondjes joyrijden. Hij had hem bij zijn woning neergezet maar daarna wilde het starten niet meer lukken.

In eerste instantie kreeg de man een boete van € 200,- maar dat vond de eigenaresse een te lichte straf. Ook zij ging naar het gerechtshof in Leeuwarden om via een Artikel 12 procedure (Wetboek van Strafvordering) nadere stappen van het Openbaar Ministerie te eisen. Het leidde tot het bovenstaande.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord