Isabel de Vries en Stefan van de Belt halen goud op NK luchtwapens

Arnhem / Hoogeveen – In het sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem werd afgelopen weekend door de beste luchtgeweer- en luchtpistoolschutters uit Nederland in verschillende categorieën gestreden om de Nederlandse titels. Voor de Hoogeveensche Schietvereniging waren zeven geweer schutters en 1 pistool schutter uitgenodigd door de KNSA.

Drie schutters weten zich te plaatsen voor de Olympische finale
Bij de Nederlandse kampioenschappen wordt er eerst een kwalificatiewedstrijd geschoten over 40 of 60 schoten afhankelijk van de klasse waarin je schiet. De beste acht schutters uit de kwalificatiewedstrijd plaatsen zich voor de Olympische finale waarin uiteindelijk in een afvalsysteem van 24 schoten bepaald wordt wie de gouden, zilveren en bronzen medaille behaald.

Rose Koudenburg, Isabel de Vries en Stefan van de Belt wisten zich te plaatsen bij de beste acht schutters in hun klasse en mochten de finale schieten.

Twee keer goud voor jeugdleden HSV

Isabel de Vries mocht als eerste op zaterdag haar wedstijd schieten. In de kwalificatie wist zij zich met een score van 607,2 punten als tweede te plaatsen voor de finale.

In de finalewedstrijd ging Isabel meteen voortvarend van start en nam meteen de leiding. Gedurende de finale heeft ze die niet meer afgestaan en wist met een verschil van 6,4 punten de 1e plaats te halen en Nederlands Kampioen te worden met een score van 244,3 punten bij de Junioren Dames-A.

Stefan van de Belt was daarna aan de beurt voor zijn kwalificatiewedstrijd. Stefan begon meteen goed aan zijn wedstrijd en wist zich met zes constante series als 1e te kwalificeren voor zijn finalewedstrijd met een score van 609,2 punten.

Ook Stefan ging in de finalewedstrijd meteen goed van start en heeft de leiding niet meer uit handen gegeven. Hij wist de finale met een verschil van 3,9 punten te winnen en werd met een nieuw Nederlands Finale record van 243,7 punten bij de Junioren Heren-A Nederlands Kampioen.

Stefan die in april dit jaar heeft besloten om te stoppen als lid van de nationale selectie omdat ie het niet meer kon combineren met zijn studie, heeft in zijn laatste jaar bij de junioren al zijn doelen weten te halen. Finaledag juniorencompetitie gewonnen, Nederlands Kampioen KKG 50 meter liggend en Nederlands Kampioen Luchtgeweer.

Resultaten finalist Rose Koudenburg

Rose Koudenburg mocht zaterdag in de klasse luchtgeweer staand Junioren Dames-B haar kwalificatiewedstrijd over 40 schoten schieten. Zij wist zich op haar eerste Nederlandse Kampioenschap met een keurige score van 384,3 punten als derde te plaatsen voor de finale. In de finale kreeg Rose helaas wat last van de spanning van het schieten op een NK en ging het wat minder dan ze zich had voorgesteld. Toch mag Rose trots zijn op een keurige 5e plaats tijdens haar eerste Nederlands Kampioenschap.

Overige prestaties

In de klasse Luchtgeweer staand Veteranen eindigde Jan Bakker met een score van 359,0 punten op een 17e plaats. Geert Duinkerken eindigde met 358,9 punten op een 18e plaats en met 318,1 punten heeft Nico van Winden de 24e plaats behaald.

In de klasse Luchtgeweer staand Senioren-Dames eindigde Lydia Bakker met een score van 576,4 punten op de 16e plaats.

Willem Huttinga eindigde bij het onderdeel 5-schots luchtpistool met een score van 31 van de 60 te halen punten op de 8e plaats.

Al met al kijken de schutters van de Hoogeveensche Schietvereniging terug op een geslaagd Nederlands Kampioenschap.