Stijn en Stefan winnen prijzen op NK kleinkaliber

Rijssen / Hoogeveen – Stijn van Schie en Stefan van de Belt, jeugdschutters bij SV de Vrijheid in Hoogeveen, hebben afgelopen zaterdag meegedaan aan het Nederlands kampioenschap kleinkaliber geweer liggend 50 meter op de schietbaan van SV Tubantia in Rijssen.

Bij het Nederlands kampioenschap wordt er door de schutters geschoten in verschillende klasses. Stijn en Stefan kwamen beide uit in de klasse junioren. Per individuele klasse kan je Nederlands kampioen worden. Aan het einde van de dag wordt er gekeken naar de scores van alle schutters uit de diverse klasses en de beste 8 schutters daarvan schieten nog een finalewedstrijd.

Stijn werd op zijn eerste NK kleinkaliber geweer 50 meter liggend met een score van 556 punten tweede en ging met een mooie zilveren medaille naar huis. Twee weken geleden werd Stijn Nederlands kampioen op het onderdeel kleinkaliber geweer liggend 12 meter in Barneveld.

Stefan is met een score van 577 punten eerste geworden en ging met een gouden medaille en de titel Nederlands kampioen naar huis.

Bij de senioren deden ook nog schutters van SV de Vrijheid mee. Léon van Schie, de vader van Stijn, wist zich als 9e met 581 punten net niet te kwalificeren voor de finale. Andre de Vries wist zich met 581 punten net wel als 8e te kwalificeren, omdat hij vier mouche tienen meer geschoten had dan Léon.

Zonder al te grote verwachtingen ging Andre de finale in en schoot daar heel lekker. Zijn finale liep zo goed dat hij uiteindelijk een tweede plaats en zilveren medaille wist te behalen.

Met een gouden en zilveren medaille voor de jeugdschutters in hun individuele klasse, en een overall zilveren medaille in de finale mogen de schutters van SV de Vrijheid terugkijken op een geslaagd Nederlands kampioenschap.

Voor Stijn en Stefan is het wedstrijdseizoen nog niet klaar. Beiden schieten volgende week zaterdag ook nog op het Nederlands kampioenschap luchtdrukwapens tijdens SchietsportTOTAAL op het sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem. Ze hopen ook daar een mooi resultaat neer te zetten.

Wie kennis wil maken met de schietsport is welkom bij SV de Vrijheid aan de Achteromsedijk 8c in Hoogeveen. Men kan vrijblijvend langskomen op de donderdagavond of de zaterdagmiddag.