Algemeen

Hoogeveners aan de wandel

“Een van de voordelen die de covid pandemie heeft gebracht is dat het wandelen een grote toevlucht heeft genomen”, schetst Jan van der Sleen van Gemeentebelangen. “Je kan het doen op het moment dat het jou past en net zo lang als je wil en of je het alleen wil of met ‘wandelvrienden’. Ons beleid de komende 4 jaar richt zich ook op meer bewegen en gezond leven zodat uiteindelijk de Hoogeveense bevolking ook minder naar de huisarts hoeft.

Wij van GB omarmen het initiatief van onze gemeente, de Provincie en Recreatieschap Drenthe van harte, om de wandelroutes en ommetjes in Hoogeveen aan elkaar te knopen. Je krijgt zo een heel mooi wandelnetwerk, je kan telkens andere paden kiezen, dus voordat het verveelt ben je jaren verder. Bovendien wordt het aangesloten op de wandelnetwerken in omliggende gemeenten. Dit maakt voor lange afstand wandelaars Drenthe nog aantrekkelijker. Hoogeveners en toeristen kunnen zo telkens nieuwe plekjes ontdekken en je kan het ook zo uitstippelen dat je langs horeca, attracties, musea en andere bezienswaardigheden loopt.” vertelt Van der Sleen enthousiast.

Van de totale kosten betaalt de Provincie de helft (€ 75.000), het Recreatieschap € 15.000 en gemeente Hoogeveen de rest.

Geef een reactie

Aankomende evenementen