Algemeen

Juffen en conciërge in het zonnetje gezet op PC basisschool De Hoeksteen in Nieuweroord

NIEUWEROORD – Een juf en een conciërge die allebei al 25 jaar op dezelfde basisschool werken én een juf die haar 12,5 jarig jubileum viert; genoeg reden om de rode loper vandaag uit te rollen voor dit bijzondere drietal in Nieuweroord.

Conciërge Marleen van Vliet en leerkrachten Josien Bouwma en Annemarie Duinkerken kwamen vanochtend met een prachtige Porsche aan bij hun school. Daar werd de rode loper voor ze uitgerold. Het is tenslotte niet elke dag dat er drie jubilarissen zijn die samen bijna 65 jaar werkzaam zijn op dezelfde basisschool. Juf Annemarie zou haar 12,5 jarig jubileum al in 2020 vieren, maar dat moest vanwege corona worden uitgesteld. En omdat zowel juf Josien als conciërge Marleen dit schooljaar 25 jaar in dienst is van de school, vieren ze hun jubileum nu gezamenlijk.

Of de rode loper het droog zou houden, was nog even spannend. Maar dat de leerlingen en collega’s de dames flink in het zonnetje zouden zetten, stond van tevoren al vast. De kinderen verrasten de dames en hun partners en kinderen met liedjes en toneelstukjes. Alle groepen hadden iets voorbereid voor het feest. En de leerlingen zelf werden verrast door een optreden van goochelaar ‘Magic John’ uit Ommen.

Directeur Jos van Dijk is trots op ‘zijn’ jubilarissen: “Wij zijn heel blij met deze drie collega’s. Marleen zorgt er als conciërge voor dat het schoolgebouw tiptop blijft. Ze regelt de klussen in en om de school, beheert de bibliotheek, maar helpt ook in de klas, bijvoorbeeld bij de voorbereiding van technieklessen. Josien is onze wandelende encyclopedie. Ze kent iedereen in het dorp en kan zich erg veel herinneren. Niet zo gek natuurlijk, want ze heeft heel wat kleuters in haar klas gehad en is een zeer ervaren, gepassioneerde leerkracht. Annemarie is dan weer zo’n typische allrounder. Dit jaar geeft ze les aan groep 3, volgend jaar aan groep 7. Een fijne en vriendelijke juf met veel liefde voor de kinderen. Kortom, stuk voor stuk heel loyale mensen die zich met hart en ziel inzetten voor onze school.”

Aan het eind van de ochtend kwamen ouders het drietal feliciteren en de dag is afgesloten met een heerlijk diner. Op naar de 100 jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen