Hugo Roeten wint schaakbeker

Hoogeveen – Vijf jeugdspelers van Schaakclub Hoogeveen deden zondag mee aan het Stappenkampioenschap. Het was een spannend toernooi, waarbij iedereen erg goed speelden. Alleen Hugo Roeten wist een beker te halen.

 

Hugo speelde in de groep met schakers die Stap 1 hebben behaald. Hij speelde een goed toernooi, waarbij hij continu in de top bivakkeerde. Helaas had hij in de laatste ronde wat pech en behaalde net geen podiumplaats. Omdat er zoveel spelers in deze groep meededen was er toch een beker voor Hugo.

Lyvia de Jonge en Pieter Inia speelde ook in deze groep. Lyvia liet zien de laatste tijd erg veel geleerd te hebben. Ze had een beetje pech, anders had ze ook een beker gewonnen. Pieter kwam na een start met een paar nederlagen heel sterk terug. Hij had evenveel punten als Hugo, maar had net niet tegen genoeg sterkte tegenstanders gespeeld om een beker te winnen.

Dieuwke, het zusje van Pieter, speelde haar eerste toernooi. Ze won geen partij, maar had wel een leuke middag. Dieuwke zit niet eens op schaken, maar vindt de schaakstukken fantastisch. Ze speelde in de groep voor nieuwelingen, maar haar tegenstanders hadden allemaal een stuk meer ervaring. Dat ze mooie en lange partijen speelde was al een hele prestatie.

Besher Mousa speelde in de groep Stap 2. Hij speelde het hele toernooi in de top 3 mee. De laatste 2 ronden had hij echter pech, waardoor er deze keer geen beker voor hem was.

Het schaakseizoen is bijna ten einde. Volgende week spelen Besher en Hugo nog het NK t/m 8 jaar en t/m 9 jaar en over 3 weken zijn de Noordelijke team jeugdkampioenschappen. Schaakclub Hoogeveen doet daar ook aan mee.

Geef een reactie