ColumnOpinies

Opinie: Maandaggevoel

Ik vind niet dat boeren de minister persoonlijk thuis moet opzoeken. Ik kan me voorstellen dat haar kinderen hier bang van worden, wisten de boeren dat van te voren ? De minister doet, evenals de boeren hun werk. Ook een minister (en haar gezin) heeft een heenkomen nodig waar men zich veilig voelt en waar de minister zich kan opladen voor de volgende werkdag.
Bovendien heeft de minister ook een privéleven en moeten mensen haar privacy respecteren.

Ik kan me wel voorstellen dat de boeren erg ongelukkig zijn over het huidige stikstofbeleid:

regels, de onvoorziene en zinloze investeringen en de frustratie over een bedrijf uitbouwen. De stikstofdiscussie komt me ook wat geforceerd over, het zijn niet alleen de boeren, en men kan niet alles stil leggen. Overigens is er langs de stikstofrijke A28 een uitbundige klaprozenbloei, ondanks het voortrazende verkeer met ongetwijfeld stikstofuitstoot.
We kunnen in Nederland gelukkig wel protesteren op aangewezen plekken, de discussie aangaan, de media benaderen, mening laten horen en stemmen op de politieke partij naar keuze. Als boeren of wie dan ook (bv. milieuactivisten) de weg van intimidatie kiezen dan is het einde zoek in Nederland. Het zou dus best kunnen dat boeren de sympathie van veel mensen gaan verliezen door hun acties. In het algemeen is mijn indruk dat er meer op de persoon gespeeld wordt en egoïsme troef is. Ik zou toch voor democratie kiezen, niet ideaal, maar een beter stelsel is er niet. Democratie is er immers om samen tot een soort consensus te komen en ons tegen elkaar te beschermen. Uiting van Leonora De Vries in de Hoogeveensche Courant d.d. 13 juni 2022 dat de Minister (en haar kinderen) zich niet druk moeten maken omdat ze gezien haar beleid wel een bezoek kon verwachten vind ik dan ook niet opportuun.

Ronald Wilfred Jansen, Hoogeveen

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: