Sport

Scheidsrechter Willy Buning zwaait op 74-jarige leeftijd af

HOOGEVEEN – Donderdagavond 16 juni werd er in een speciale afscheidswedstrijd afscheid genomen van een viertal spelers van Hoogeveen zaterdag en scheidsrechter Willy Buning.

De 74-jarige Buning was als scheidsrechter en grensrechter van onschatbare waarde voor Hoogeveen. Hij kreeg dan ook het afscheid dat hij verdiende en genoot er zichtbaar van.

Ook voor de afscheidnemende spelers was het een mooi moment. Zo groeide Andy Kreeft de laatste jaren uit als boegbeeld. Eerst als aanvoerder van Hoogeveen zondag en de laatste twee jaar bij Hoogeveen zaterdag. De verdediger wil nu meer tijd vrijmaken voor het kijken bij zijn zoon Marciano die bij FC Emmen in de jeugdopleiding speelt. Hij stopt niet helemaal, want hij gaat nog wel spelen in de vijfde klasse bij VCG in zijn woonplaats Geesbrug.

Edwin Santing keept zijn hele leven al bij Hoogeveen en doorliep de hele jeugdopleiding. Na een aantal jaren als tweede keeper te hebben gefungeerd, kiest hij nu voor een avontuur bij Lutten waar hij eerste doelman wordt. Volgend seizoen zal hij Hoogeveen zaterdag in de competitie weer tegenkomen.

Joy Eising is ook al bijna zijn hele leven actief en blauwwitter in hart en nieren. In eerste instantie zou hij in het tweede elftal gaan spelen, maar op het laatste moment heeft hij ervoor gekozen om toch nog op een hogere niveau verder te gaan bij vierdeklasser SCN uit Nieuwlande. Daar treft hij ook zijn maatje Danny Kuiper.

Jelmer Wierenga stopt wel. De middenvelder was de laatste jaren veel geblesseerd en kiest er nu voor om vol voor een trainersloopbaan te gaan. Komend seizoen is hij één van de assistenten van Nico Haak bij Hoogeveen zondag.

De wedstrijd ging tussen een team van Hoogeveen zaterdag en ‘The Legends’. Dat laatste team bestond uit oud-spelers van de club aangevuld en werd aangevuld met Marciano Kreeft, Luca-Noël Wierenga en Dévante Eising. De laatste drie zorgden voor vermakelijke momenten.

Foto: Tijn Jutstra 

Geef een reactie