ColumnOpinies

Opinie: bekrompenheid van SGP, CDA en CU

Zoals iedereen weet is niet alles rozengeur en maneschijn, ook niet in Hoogeveen waar ook christenen over de scheef gaan, naast het bezoeken van de kerk en zedenpreken uiten.
Het is daarom jammer dat o.m. SGP, het CDA en de ChristenUnie in Hoogeveen reclame om het concert van de succesvolle Griekse metalband Rotting Christ aan te kondigen in het Podium uit de openbare ruimte willen weren en zelfs hun concerten (in de toekomst) willen blokkeren, aldus een artikel in de HC. Hierbij opperend dat het Podium met gemeenschapsgeld wordt gesubsidieerd.

Gelukkig zijn er in Hoogeveen ook meer vooruitstrevende partijen die het concert steunen.
Het is pas pijnlijk en kwetsend als er alleen christelijk minded partijen optredens mogen plaatsvinden. Dat is censuur. Geloven in onze lieve heer is prima. Het blijft een geloof.

Laat de (verkiezingscampagne) posters van de christelijke partijen in Hoogeveen hangen, maar gun ook andersdenkenden die zich kritisch uitten op onze maatschappij ook een plaats.

Bovendien zijn jongeren (en ouderen) gebaat bij zo’n concert als uitlaatklep in een provinciestadje waar al zo weinig vertier is voor de jeugd, en ontvangen ze ook wat meer culturele invloeden die ze missen door louter strak te bidden in een kerk in Hoogeveen. Over het algemeen kan er meer gedaan worden om de bekrompenheid in Hoogeveen te bestrijden.

Hierbij aangetekend dat ook gereformeerden zich schuldig maakten aan wandaden, omdat ze hun gevoel verzaakten, een sterk zondebesef hadden en seksueel gefrustreerd raakten. Maar er waren ook christelijke voormannen die jonge meisjes beschermden tegen uitbuiting. Laten we de nuance houden. En naast christelijke partijen, ook heavy metal een plek
gunnen. Verder een compliment aan Podium dat ze een hardrockband die ook in Lasvegas optreedt weet te strikken. Zo komt Hoogeveen ook wat eens op de internationale kaart. Gelukkig kan de gemeente Hoogeveen hun reclame en optredens niet zondermeer verbieden.

Ronald Wilfred Jansen, Hoogeveen

Geef een reactie