Algemeen

Afsluiting scholenproject Hoogeveense Harmonie

Maandagavond 20 juni a.s. organiseert de Hoogeveense Harmonie de afsluiting van een succesvol scholenproject. In de afgelopen weken hebben leerlingen van twee scholen uitgebreid kennis gemaakt met blaasinstrumenten. Basisscholen de Schuthoek en Prof. Titus Brandsma namen deel aan het project dat speciaal voor de groepen 4, 5 en 6 was georganiseerd.

Nadat er op de beide scholen een instrumentencarrousel plaatsvond waarin vrijwel alle instrumenten van een harmonieorkest gedemonstreerd werden, konden de kinderen natuurlijk ook het instrument van hun keuze uitproberen. De meest enthousiaste kinderen hebben zich vervolgens opgegeven om een aantal proeflessen te volgen onder leiding van twee docenten, te weten Veronique Meijer en Benny Eissens.

Maandagavond is het dan zover dat de kinderen aan hun ouders, grootouders, vriendjes en vriendinnetjes kunnen laten horen wat ze in de afgelopen weken geleerd hebben. Ook is het harmonieorkest aanwezig en zal van zich laten horen en mogen “de proeflessers” tussen de orkestleden plaatsnemen om te ervaren hoe het voelt om in een groot harmonieorkest te spelen.

De afsluiting wordt gehouden in het WMC, Groenewegenstraat 27B, de vaste repetitieruimte van de Hoogeveense Harmonie en het is ook toegankelijk voor andere kinderen en ouders die alsnog kennis willen maken met de Hoogeveense Harmonie en een blaasinstrument willen leren bespelen. Uiteraard is het ook mogelijk om als slagwerker aan de slag te gaan bij de Hoogeveense Harmonie.  De toegang is gratis en start om precies 19.30 uur. Dus als je interesse hebt kom dan gezellig langs om te kijken wat voor instrumenten er allemaal zijn. Voor meer informatie: www.hoogeveenseharmonie.nl

Geef een reactie