Politiek

CDA pleit opnieuw voor wethouder armoedebestrijding

Het CDA blijft pleiten voor een aparte wethouder voor armoedebestrijding en bestaanszekerheid. Armoede is in gemeente Hoogeveen al lange tijd een groot probleem. Veel inwoners zitten in een positie waarin bij de minste tegenslag grote problemen ontstaan zoals schulden of werkloosheid en alles wat daarmee samen hangt. Vaak worden deze zaken, als ze eenmaal ontstaan zijn, doorgegeven van generatie op generatie. Tot nu toe heeft gemeente Hoogeveen op dit probleem geen antwoord gevonden, maar het CDA denkt de sleutel gevonden te hebben.

 

Femke koekoek voerde de afgelopen maanden namens het CDA campagne met een plan om een wethouder aan te stellen die al z’n tijd zou gaan besteden aan armoedebestrijding in Hoogeveen en is ervan overtuigd dat dit punt heeft meegeholpen van het CDA de tweede partij van Hoogeveen te maken. Het CDA werd echter overgeslagen bij het vormen van een nieuw college waardoor dit plan in rook leek op te gaan. Nu ziet Koekoek alsnog een kans om haar plan te verwezenlijk. Koekoek: ‘de nieuwe coalitie stelt voor om vijf wethouders te benoemen. Tot nu toe heeft Hoogeveen altijd voldoende gehad aan vier wethouders. Wat het CDA betreft krijgt die vijfde wethouder daarom een specifieke opdracht. Wij stellen het nieuwe college voor om een van de wethouders als wethouder armoedebestrijding en bestaanszekerheid aan te wijzen. Van deze wethouder verwachten we de volledige aandacht voor dit probleem en zo snel mogelijk een plan om dit probleem voor eens en altijd uit de wereld te helpen.’

 

Het voorstel van het CDA wordt donderdag besproken in de raadsvergadering. Als een meerderheid van de raad het voorstel steunt doet zich waarschijnlijk een unieke situatie voor: een oppositiepartij die rechtstreeks invloed uitoefent op het college en alsnog een wethouder in het college wil die zij wilde. Volgens het CDA is dit een goed voorbeeld van de manier waarop zij politiek willen bedrijven vanuit de oppositiebankjes. ‘Wij gaan niet zitten klagen in de oppositie, maar zullen actief, positief en constructief blijven meedenken met de coalitie om van Hoogeveen de beste gemeente te maken om in te wonen, werken en verblijven’.

Geef een reactie

Aankomende evenementen