Leerlingen van basisschool De Palm uit Elim zetten actie op

Een tijdje terug hoorde meester Roy van groep 5/6, vanuit de Beth-el kerk in Hoogeveen dat alle hulpacties die er voor Oekraïne zijn geweest fantastisch waren. Maar alle aandacht liep een beetje terug, ondanks dat er nog heel veel hulp nodig is voor de vluchtelingen. Hulpgoederen zijn nog steeds hard nodig om te verzamelen en te vervoeren naar Oekraïne.

Dit bracht meester Roy op een idee. De leerlingen gingen van een aantal supermarkten de reclamefolders bekijken. Vervolgens werden er boodschappenlijstjes gemaakt, van de aanbiedingen die week, bijvoorbeeld een 1+1 gratis actie. Er werd gekeken op de goederenlijst van de hulporganisatie, wat er nodig is. Deze actie producten kwamen op de boodschappenlijstjes te staan.
“Want ondanks dat sommige boodschappen duurder zijn geworden, kunnen we mensen misschien wel bewust maken dat een gratis product weggeven, aan mensen die hulp nodig hebben een minder hoge drempel is”, aldus meester Roy.

Het resultaat mocht er zijn, dankzij de leerlingen en de ouders van basisschool De Palm werden er 4 volle boodschappentassen en een grote doos vol met producten ingezameld. De boodschappen moesten natuurlijk nog worden afgeleverd aan de hulporganisatie. Met twee leerlingen ging meester Roy naar de loods in Hoogeveen waar alles verzameld wordt. De leerlingen kregen een rondleiding van een vrijwilliger en er werd nog maar eens benadrukt hoe belangrijk het is dat dit soort acties door moeten gaan. De vrijwilliger gaf aan dat ze pas naar Oekraïne afreizen wanneer er een vrachtwagen vol is en dat ze soms best lang moeten wachten. Dat wachten is natuurlijk niet fijn voor de mensen in Oekraïne die de hulp nodig hebben.

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord