Twee keer goud en één keer brons op Finaledag juniorencompetitie

Hoogeveen – Jeugdschutters Rose Koudenburg, Isabel de Vries en Stefan van de Belt, die alle drie schieten bij de Hoogeveensche Schietvereniging, hebben afgelopen zaterdag 11 juni meegedaan aan de finaledag van de KNSA juniorencompetitie bij SV op de Korrel in Bemmel.

Van iedere leeftijdsklasse worden de tien beste schutters van het afgelopen wedstrijdseizoen uitgenodigd om deel te nemen aan deze finaledag.

Eerst wordt er een kwalificatiewedstijd geschoten en de beste acht daarvan schieten later nog een finalewedstrijd om te bepalen wie er met het goud, zilver of brons naar huis gaat.

Rose wist in de klasse Dames Junioren-B met een mooie score van 385,6 punten zichzelf als 3e te kwalificeren voor de finalewedstrijd. In haar finalewedstrijd die over 24 schoten gaat wist ze haar 3e plaats te behouden met 203,4 punten en de bronzen medaille te halen.

Isabel kwalificeerde zich in de klasse Dames Junioren-A met een mooie score van 614,4 punten als 1e voor haar finalewedstrijd, 13 punten meer dan de nummer 2 die zich gekwalificeerd heeft.

In de finalewedstrijd wist Isabel haar vorm vast te houden en uiteindelijk met 245,4 punten en een verschil van 10 punten de finale te winnen. Het leverde haar een 1e plaats en gouden medaille op.

Stefan wist in zijn kwalificatiewedstrijd bij de Heren Junioren-A zijn vorm van de afgelopen week ook vast te houden en deze wedstrijd met 8,1 punten verschil te winnen. De nummers één, twee en drie wisselden tijdens de kwalificatie regelmatig van plaats maar uiteindelijk wist Stefan met een score van 604,4 punten deze kwalificatie te winnen.

In zijn finalewedstrijd was het in het begin nog regelmatig stuivertje wisselen tussen de nummers één, twee en drie. De gouden medaille en de eerste plaats ging naar Stefan van de Belt met een score van 241,8 punten.

Rose, Isabel en Stefan kunnen terugkijken op een zeer geslaagde finaledag en voor hen was deze dag een mooie graadmeter voor het Nederlands Kampioenschap dat op 2 juli geschoten wordt in Arnhem.

Wie kennis wil maken met de schietsport is welkom bij de Hoogeveensche Schietvereniging aan de Achteromsedijk 8g in Hoogeveen. Men kan vrijblijvend langskomen op de dinsdagavond vanaf 19.00 uur om zelf eens te schieten. Men hoeft geen eigen wapen te bezitten, die wordt door de vereniging beschikbaar gesteld. Ook jeugdleden zijn meer dan welkom om met deze mooie sport in aanraking te komen.