Hoogeveen blijft in Hoofdklasse na nederlaag tegen Hoogland

HOOGLAND – Hoogeveen speelt ook volgend seizoen weer in de Hoofdklasse. In de nacompetitie om promotie naar de Derde Divisie ging het zondag mis tegen Hoogland en werd er met 5-2 verloren. De eerste wedstrijd in Hoogeveen eindigde donderdag in 0-0. De ploeg van trainer Nico Haak gaf het in het begin van de tweede helft helemaal weg toen de thuisploeg maar liefst drie keer scoorde.

Bij Hoogeveen keerden drie sterkhouders terug in de basis. Jim Veltmaat was hersteld van een hersenschudding en de afgelopen donderdag zieke Menno Heerkes was ook weer van de partij. De meest opvallende naam was echter de weer in genade aangenomen Kjelt Engbers.

De eerste helft kende hetzelfde spelverloop als de wedstrijd van afgelopen donderdag. Hoogeveen voetbalde wel makkelijker en zocht een opening, maar vond die niet. Hoogland was vooral aan het verdedigen, terwijl het voorin machteloos was. Tom Heerkes (bal ver naast) en Jim Veltmaat (bal voorlangs) waren nog het meest gevaarlijk.

Persoonlijke fouten

In de tweede helft waren de rollen volledig omgedraaid. Hoogland kwam furieus uit de kleedkamer en scoorde binnen twee minuten twee keer via Oskar van Logtestijn en Henri Kersten. Daar gingen persoonlijke fouten van de verdediging van Hoogeveen aan vooraf. Bij deze eerste treffer wilde Noah Schuurman de bal via de borst terugleggen op doelman Van de Beld, maar zag daarbij de scorende Hoogland spits over het hoofd. Tien minuten later leek de wedstrijd beslist toen Coen Heus Noah Schuurman aftroefde en de 3-0 maakte.

Gekke dingen

In de nacompetitie gebeuren echter vaak gekke dingen en ook nu leek de wedstrijd een verrassende wending te krijgen. Via een knappe kopbal van Levon van Dijk werd het halverwege de tweede helft 3-1. Twee minuten later was de spanning helemaal terug toen een fraaie bal van Schuurman voor de voeten van de scorende Louis Vijfhuizen belandde. Binnen twee minuten was het weer een wedstrijd en geloofde de ploeg van Nico Haak er weer volop in.

Jamai Kriekjes kreeg een kwartier voor tijd een mogelijkheid op de 3-3, maar maaide over de bal. Daarna was het verzet gebroken. Door het aanvallende spel kreeg Hoogland veel ruimte. Oskar van Logtestijn maakte in de counter 4-2. In de slotfase kreeg Hoogland nog een penalty die benut werd door Bas Wobbes.

Ambitie

Trainer Nico Haak was na afloop teleurgesteld, maar ook realistisch. “We hebben de ambitie om de stap naar de Derde Divisie te maken. Dat is voor de tweede keer nu niet gelukt. We zijn in de breedte echter net niet goed genoeg geweest. Dan zijn er bepaalde minuten dat het kwartje een keer goed moet vallen en dat gebeurt dan niet. Ik ben echter trots op de jongens. Nu eerst even een korte vakantie en dan gaan we er vanaf 20 juli weer vol tegenaan.”

Verslag, samenvatting + reacties: Gerjo Stegeman – Foto’s: Martin van Dij