Sport

OCR Team FamilyFit behaalt mooie resultaten op Europees Kampioenschap

Afgelopen weekend reisde OCR Team Family Fit af naar de Dolomieten in Italië, voor het Europees Kampioenschap obstakelrun. De teamleden die deelnamen in Italië waren Dennis Groen (Hoogeveen), Michelle Kroezen (Hoogeveen), Corien Jansen (Nijeveen) en Frans Mussche (Staphorst). Het team kwam meerdere dagen in actie.
Het EK obstakelrun staat bekend om de moeilijke hindernissen, die allemaal gehaald moeten worden. Wanneer een atleet niet alle obstakels haalt, zal die gediskwalificeerd worden. Bij andere races krijg je in sommige gevallen een penalty bij het niet halen van een obstakel, waardoor er nog een kans bestaat op een goede finish.
Dit jaar was er aan de regels nog een extra regel toegevoegd: alle obstakels waar je aan moet hangen, moeten in één keer gehaald worden. Bij het niet halen van het obstakel, moet je één bandje inleveren. Heb je bij de finish geen van de drie bandjes meer, dan word je gediskwalificeerd. Heb je er nog één of twee, krijg je een penalty. Heb je ze alle drie nog, dan mag je direct de finish over.
Op vrijdag was de start van de Short Course. Een parcours van ongeveer drie kilometer met ongeveer 20 obstakels. Frans, Corien en Michelle startten hier in de Elite Wave. Frans startte als eerst en liep een foutloze race. Dit leverde hem een mooie negende plek op. Corien liep een goede race en had bij de finish nog een bandje. Na twee penalty’s mocht zij ook de finish over en behaalde ook een negende plek. Michelle moest drie bandjes laten knippen en finishte als 21e.
Op zaterdag stond de Standard Course op het programma. Een mooie uitdaging voor de atleten, met een route van 17 kilometer, 700 hoogtemeters en 50+ obstakels. Corien startte het eerst en was in de eerste kilometers al twee bandjes kwijt. Het laatste bandje wist ze tot het laatste obstakel bij zich te houden, maar daar moest ze hem toch inleveren. Michelle startte na Corien en moest tijdens de beklimming ook een bandje inleveren. Tot een of twee kilometer voor de finish had zij er nog twee, maar moest deze beide inleveren. Corien en Michelle eindigden op de 31e en 34e plek in de Elite.
Na de dames was het de beurt aan de heren. Dennis kwam vandaag voor het eerst in actie. Dennis liep een goede race, maar moest bij het finish obstakel een bandje inleveren. Door het goede verloop van de rest van de race heeft dit geen consequenties. Hij finisht als 23e in zijn leeftijdsgroep. Frans maakte de hele race geen fouten op de obstakels en kwam met al zijn bandjes aan bij het finish obstakel. Door goed klimmen bleef hij een concurrent voor en eindigde als zesde in zijn leeftijdsgroep.
Het team kijkt terug op een goed en leerzaam weekend. Volgende week staat het team aan de start van het Nederlands Kampioenschap OCR in Nijmegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen