Gemeente roept hulp in van buurt om probleem hardrijden aan te pakken

Hoogeveen – Op de Buizerdlaan, de Lomanlaan en de Boekweitlaan in Hoogeveen wordt veel te hard gereden. Dat levert levensgevaarlijke situaties op. De gemeente wil deze straten veiliger maken. Wethouder Derk Reneman van verkeer en vervoer wil daarvoor samen met de buurtbewoners plannen maken. Hij wil graag een werkgroep waarin buurtbewoners zitten.

‘Dan kunnen we met deze werkgroep overleggen. En dan hoop ik dat we snel de plannen kunnen laten zien die we samen hebben gemaakt’, zegt wethouder Reneman. Het gaat om het bedenken van verkeersmaatregelen om de straten veiliger te maken, zodat er niet meer zo hard kan worden gereden.

De gemeente wil graag een werkgroep samenstellen van twaalf leden uit de drie straten en de buurten daaromheen. Wie zitting wil nemen in de werkgroep kan zich aanmelden door een mail te sturen naar projectenHoogeveen@dewoldenhoogeveen.nl. Dat kan tot dinsdag 28 juni.

Als er meer dan twaalf geïnteresseerden zijn, dan selecteert de gemeente op basis van spreiding, zodat alle drie straten zijn vertegenwoordigd.

Deel dit bericht!

2 gedachten over “Gemeente roept hulp in van buurt om probleem hardrijden aan te pakken

 • 11 juni 2022 om 16:56
  Permalink

  Komt dit niet gewoon omdat de rest van Hoogeveen steeds meer afgeknepen wordt en dus dan kom je bij dit gedeelte en voel je je even “vrij” En dan gaat het gas er onbewust op. Ook zijn mensen veel meer gespannen omdat er moeilijke tijden aankomen en de overheid niet bepaald betrouwbaar is en veel liegt en bedriegt (en ermee wegkomt dat voornamelijk want liegen doen ze altijd al)

  Dus of de rest wat minder afknijpen zodat mensen zich minder geiriteerd voelen of deze straat ook afknijpen en het probleem verplaatsen naar de volgende vrije straat. (ik merk gewoon dat de grens wat mensen nog pikken steeds dichtbij komt) Die nieuwe drempels bijvoorbeeld op de Eikenlaan zijn veelte hoog (30km/u) drempels i.p.v. 50km/u drempels en als fietser is de wachttijd nu flink verlengt want auto’s moeten echt in de remmen om geen schade te rijden…. dus ik betwijfel of het daadwerkelijk veiliger is.

  (zullen wel vooruit lopen op nieuwe wetgeving dat 50km/u , 30km/u wordt ofzo) maar niet naar vragen hoor, dan zullen ze antwoorden nee joh is niet zo en dan paar jaar later. was wel zo maar je liep vooruit op de openbaring xD

 • 16 juni 2022 om 21:42
  Permalink

  Hoppa nog meer geld er tegen aan gooien. Gewoon weer een werkgroep in het leven roepen. Zet er flitspalen neer. Kost ook geld maar dat levert het ook wel weer op, als er schijnbaar zo hard gereden wordt.

  Als automobilisten zich even “vrij” voelen en daarbij te hard rijden zijn ze het rijbewijs helemaal niet waard, ongeacht de reden daartoe!

Geef een antwoord