Hoogeveensche schutters behalen 6 medailles bij Intarso Reflex Cup

Genk / Hoogeveen – Rose Koudenburg jeugdschutter bij de Hoogeveensche schietvereniging, Isabel de Vries en Stefan van de Belt beide jeugdschutter bij de Hoogeveensche schietvereniging en SV de Vrijheid hebben van 3 tot en met 6 juni in Genk een fantastisch resultaat neergezet tijdens de 4e editie van de Intarso Reflex Cup.

Dit is een internationale wedstrijd waar topschutters uit diverse Europese landen aan deelnemen.
Deze wedstrijd voor luchtdruk wapens bestaat uit diverse categorieën, waarbij Isabel en Rose deelnamen in de categorie luchtgeweer junioren-dames en Stefan in de categorie luchtgeweer junioren-heren. Tijdens de wedstrijd wordt er eerst een kwalificatie geschoten over 60 schoten, waarbij de 8 beste schutters uit de betreffende categorie zich kwalificeren voor de finalewedstrijd over 25 schoten en de nummers 1 en 2 daarvan nog in een gold medal match uit maken wie het goud en het zilver winnen.

Twee keer goud en een keer zilver
Isabel die voor de derde keer deelnam aan dit toernooi wist op de 1e dag een keurige 1e plaats en gouden medaille te halen. Op de 2e dag van het toernooi werd Isabel 2e achter Tessa Strik van Brabant Schietsport het leverde haar een zilveren medaille op. De 3e en laatste dag van dit toernooi werd door Isabel met een keurige 1e plaats en gouden medaille afgesloten.

Twee keer zilver en een keer brons
Stefan nam voor de vierde keer deel aan het toernooi in Genk.
De 1e dag wist Stefan zich als 2e te kwalificeren voor de finalewedstrijd waarin hij uiteindelijk een keurige 2e plaats en zilveren medaille wist te halen.
Op de 2e dag werd Stefan 2e na een spannende finale op slechts 4 punten van de winnaar. De 3e en laatste dag van het toernooi werd door Stefan met een 3e plaats en bronzen medaille afgesloten.

Twee keer persoonlijk record verbeterd
Rose die voor de eerste keer deelnam aan een internationaal toernooi wist op de 1e dag haar persoonlijke record te verbeteren naar 574,8 punten. Op de 2e dag van het toernooi wist Rose opnieuw haar persoonlijke record te verbeteren naar 583,7 punten waarmee ze zich op 1,1 punt net niet wist te kwalificeren voor een plaats in de finale.

Intarso superfinale gewonnen door Isabel
Gedurende de drie dagen van dit toernooi krijgen de schutters op basis van hun score in de kwalificatiewedstrijden punten. De top zes van iedere categorie plaatst zich dan voor de superfinale waarin prijzen gewonnen kunnen worden door de beste 3 uit die finale. Isabel en Stefan deden mee in de superfinale bij de junioren waaraan zowel de dames als de heren deelnamen. Stefan eindigde van de 12 deelnemende junioren als 6e en Isabel wist deze superfinale te winnen.

Mooi resultaat
Rose, Isabel en Stefan kijken met een tevreden gevoel terug op de behaalde resultaten tijdens dit internationale toernooi en het geeft hun vertrouwen voor de komende drie wedstrijden namelijk de finaledag van de KNSA juniorencompetitie 2021-2022 aanstaande zaterdag in Bemmel, het Nederlands Kampioenschap luchtdrukwapens wat op 2 en 3 juli gehouden wordt in Arnhem en voor Stefan nog het Nederlands Kampioenschap klein kaliber geweer 50 meter liggend op 25 juni in Rijssen.
Ze hopen daar ook een mooi resultaat neer te zetten en zijn op alle drie de toernooien kanshebbers voor de medaille plaatsen.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord