Beachhandbaldames Nea Omada actief in Stadskanaal

Gisteren heeft een deel van Kwiek dames selectie uit Hoogeveen deelgenomen aan het beachhandbaltoernooi in Stadskanaal. De Kwiek dames maken deel uit van beachhandbalteam Nea Omada. Nea Omada is een team uit Midden Drenthe waar spelers die beachhandbal en leuk vinden deel van kunnen uitmaken.
Het door Vakgarage Harry van Egten gesponsorde team heeft in Stadskanaal een puike prestatie geleverd door in de troostfinale te winnen van het sterke team van Voorwaarts uit Twello.
Gemakkelijk ging het niet op het fraaie beachpark in Stadskanaal. In alle poulewedstrijden moest het team keer op keer tot het uiterste gaan om een overwinning uit het vuur te slepen. Dit lukte voortdurend. Hierdoor konden de dames de poule winnend afsluiten.
In de halve finale was Webton beach Twente de tegenstander. De wedstrijd eindigde in 1-1 setstand, waardoor shoot-outs een beslissing moesten brengen. Webton deed dit iets beter, waardoor de finale nipt werd gemist.
Al met al kunnen de Kwiek dames met het behalen van de 3e plaats terugkijken op een geslaagd toernooi!
De samenwerking tussen de verdedigers Britt, Marloes en Linnet verliep uitstekend. Door formidabele blocks en met het klein houden van de ruimtes maakten ze het de tegenstanders knap lastig om tot scoren te komen.
Daarnaast wisten de keepers Dieuwertje en Daniëlle veelvuldig met katachtige reflexen de ingeschoten ballen te keren.
Met Dyonne, Isa, Nienke, Melissa en Esmee in de aanval werd meermaals middels een fraaie pirouette of vlieger doeltreffend afgerond.
Komend weekend gaan de dames naar Ameland om daar deel te nemen aan het beachhandbaltoernooi. Een week later 19 juni gaat het team naar Bargercompascuum. Op 17 juli  wordt de beachtour afgesloten in Rolde.
Deel dit bericht!

Geef een antwoord