112/Misdaad

Veel vertraging op A28 bij Zuidwolde door ongeval met vrachtwagen

Op de A28 richting Zwolle is bij Zuidwolde een ongeluk met een vrachtwagen gebeurd. Hierbij is schade ontstaan aan de vangrail in de middenberm. In beide richtingen is daarom een rijstrook afgesloten. De afhandeling van het ongeluk duurt tot het middaguur.

Bij het ongeluk dat rond 03:00 vannacht gebeurde is over een lengte van zo’n 180 meter schade aan de vangrail ontstaan. De vrachtwagen, die geladen is met bloemen, heeft diesel gelekt en het wegdek moet schoongemaakt worden. De reparatie aan de vangrail is in volle gang en ook de berging is opgestart.

Omdat de vangrail in de middenberm beschadigd is, heeft verkeer in beide richtingen een rijstrook minder. Vanwege een file in de richting van Zwolle, wordt verkeer in die rijrichting vanaf knooppunt Julianaplein omgeleid via de A7 en A32.

Update 06:38 uur

Verkeer richting Zwolle heeft te maken met een file van zo’n 6 kilometer en een extra reistijd van zo’n drie kwartier. We adviseren weggebruikers om gebruik te maken van de omleidingsroute.

Update 06:50 uur

Ook in de rijrichting van Hoogeveen begint de file op te lopen. Ook daar wordt verkeer omgeleid. Vanaf knooppunt Lankhorst zijn weggebruikers richting Groningen sneller via de A32 en A7.

Geef een reactie