112/Misdaad

Acht bestuurders mogen het rijbewijs inleveren op A28

Hoogeveen – Op de A28 tussen Zwolle en Assen konden gisteren acht automobilisten hun rijbewijs inleveren, omdat ze veel te hard over de snelweg reden. Waar honderd kilometer per uur is toegestaan, liepen de snelheden op tot  wel 190 kilometer per uur.
Een groepje van vier automobilisten in sportwagens werden door de politie bij Rogat aan de kant gezet. Ze reden gemiddeld 171 kilometer per uur. Drie van hen bleken familie van elkaar te zijn. Het rijbewijs van het viertal werd ingevorderd. Dit overkwam ook  drie andere bestuurders, die met snelheden tussen de 160 en 170 kilometer per uur reden. De dure auto’s waren onderweg naar het TT-circuit in Assen.
Volgens de politie maakte een 23-jarige automobilist het ook bont. Met 160 kilometer per uur reed hij over de A28 bij Zwolle. Tijdens het inhalen negeerde hij drie keer een rood kruis, gaf geen richting aan en droeg geen gordel. “Gezien dit rijgedrag en het rijgedrag uit het verleden hebben we naast een invordering van het rijbewijs drie boetes uitgeschreven en hem aangemeld bij het CBR”, laat de politie op Facebook weten.

Geef een reactie