SCN sluit seizoen af met vermakelijk gelijkspel

Ondanks dat er afgelopen zaterdag niets meer op het spel stond in het duel tussen SCN en Wildervank, werd het publiek getrakteerd op een vermakelijke wedstrijd waarin beide ploegen elkaar in evenwicht hielden: 3-3.

Op een zonnig sportpark Nieuwlande stonden zaterdagmiddag SCN en Wildervank tegenover elkaar voor het laatste duel van het seizoen 2021-2022. Hoewel beide ploegen nergens meer voor speelden, wilden zowel SCN als Wildervank het seizoen met een goed gevoel afsluiten.

Doelpuntrijke eerste helft

SCN kwam in eigen huis uitstekend uit de startblokken, want binnen de minuut lag de bal al in het mandje voor de thuisploeg. Roy Zwiers dribbelde vanaf de rechterflank naar binnen en schoot de bal met zijn mindere linkerbeen achter doelman Steven Vegter, 1-0. Lang kon SCN overigens niet genieten van de voorsprong, want in de zevende minuut kwam Wildervank al langszij. Een ingestudeerde hoekschop werd vanaf rand strafschopgebied binnen geschoten door Eduardo Gallego Moreno, 1-1. Na de vroege treffers volgde een wedstrijd waarin SCN en Wildervank afwisselend het betere van het spel hadden. Toch was het opnieuw de thuisploeg die op voorsprong kwam. In de 21e minuut kreeg SCN een strafschop nadat er hands werd gemaakt door Wildervank in het eigen zestienmetergebied. Niels Smit eiste de bal op en schoot vanaf elf meter zijn eerste treffer in de hoofdmacht van SCN tegen de touwen, 2-1. Wildervank liet zich na de achterstand niet uit het veld slaan en kwam weer snel op gelijke hoogte. Na knullig balverlies op eigen helft van SCN werden de bezoekers gevaarlijk in de omschakeling. SCN leek haar fout te herstellen, maar nadat een aanvaller van Wildervank over het been ging van Rolf Elema wees scheidsrechter Boland opnieuw naar de stip. De strafschop werd in eerste instantie nog gekeerd, maar in de rebound werd doelman Leon Reitsema kansloos gelaten, 2-2.

SCN en Wildervank in evenwicht

Waar SCN voortvarend aan de eerste helft begon, deed Wildervank dit in de tweede helft. Na drie minuten spelen in het tweede bedrijf kwamen de bezoekers voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong. Een afstandsschot van Marc Nijland in de rechterbenedenhoek was doelman Reitsema te machtig, 2-3. SCN zette vervolgens de achtervolging in en kwam in de 64e minuut op gelijke hoogte. Na een prachtig uitgespeelde aanval bereikte invaller Bart van Vliet met een lage voorzet de van blessureleed teruggekeerde Stefan Bruinsma die van dichtbij de 3-3 intikte. In de 71e minuut kreeg Bruinsma ook de kans om zijn ploeg op voorsprong te schieten, maar zijn schot met links ging over de goal van Steven Vegter. Daarmee bleef de gelijke stand tot de negentigste minuut op het scorebord staan waarna de goed leidende Henk Boland affloot voor het einde van een enerverend duel tussen twee gelijkwaardige teams.

SCN – Wildervank: 3-3. Scoreverloop: 1ste Roy Zwiers 1-0, 7e Eduardo Gallego Moreno 1-1, 21e Niels Smit 2-1 (p), 25e Onbekende speler 2-2, 48e Marc Nijland 2-3, 64e Stefan Bruinsma 3-3.