Noordscheschut sluit hoofdklasse avontuur af met winst

Afgelopen zaterdag speelde Noordscheschut de laatste wedstrijd van een lang en zwaar Hoofdklasse-seizoen. De brigade van oefenmeester Marc van Meel ging op bezoek bij ONS Sneek. Net als in de thuiswedstrijd, trokken de Schutters ook nu aan het langste eind. Het werd uiteindelijk 1 – 2, maar de score had veel hoger uit kunnen vallen.

Noordscheschut schoot uit de startblokken. Opvallend, want het was niet de oefenmeester zelf, maar diens ega die de wedstrijdbespreking voor haar rekening nam. Na een ingesproken filmpje met opzwepende en persoonlijke teksten zette Charlotte van Meel de basiself goed op scherp.

Van meet af aan trok de blauwwitte dorpsclub ten strijde, opgezweept door de hondstrouwe meegereisde aanhang. Die ook vandaag weer in grotere getale aanwezig waren dan het thuispubliek. De eerste mogelijkheid was dan ook voor Noordscheschut. De inzet van aanvoerder Dennis Hooijer verdween echter over de deklat. In de 12e minuut was het alsnog raak. Na een enorme mispeer van de sluitpost van de gastheren, werd het leer in de voeten geschoven van Nick Koster. Koster behield het overzicht en speelde breed op de geheel vrijstaande Rijnald Vos. Die op zijn beurt koelbloedig het speeltuig onder de keeper door schoof, 0 – 1.

Een meer dan verdiende treffer. Noordscheschut kwam goed voor de dag vandaag, beter dan de gezapige vertoning van het vorige speelweekend. Men zat er goed kort op en combineerde er bij vlagen frivool en lustig op los. Natuurlijk dient vermeld te worden dat ONS Sneek niet met het met tussen de tanden speelde, in verband met de naderende nacompetitie. Maar geen Schutter die daar om maalde, zeker niet elf strijders binnen de lijnen.

Na een klein half uur spelen ontsnapte de vandaag ook weer onvermoeibaar spelende Koster aan de buitenspelval, na een weergaloze interceptie en pass van Danny Bouwman, en had wederom oog voor zijn kompaan in de frontlinie Vos. Andermaal haalde Vos de trekker over en schoof koelbloedig binnen.

Na deze treffer bleef Noordscheschut de lakens uitdelen, de gastheren deelden sporadisch een speldenprik uit. Tot tweemaal toe was Koster dicht bij een derde treffer. Eerst verdween een schitterende volley enkele centimeters over de deklat. Enkele minuten later werd een soortgelijke inzet onschadelijk gemaakt middels puik keeperswerk.

Na een prima eerste helft gingen de Schutters voldaan rusten. Ook de familie Van Meel kon een tevreden glimlach niet onderdrukken.

De thuisclub trachtte de tweede helft het tij te keren door een dubbele wissel toe te passen. De tot dan toe nauwelijks in de problemen gekomen Roy

Boertien kon meteen vol aan de bak, maar hij redde bekwaam bij een één-op-één-situatie. Aan de andere zijde werd een kopbal, van een vandaag ook weer op volle toeren draaiende

Danny Kiekebelt, eenvoudig uit de lucht geplukt.

Zoals wel vaker dit seizoen stond vrouwe Fortuna weer niet aan de zijde van Noordscheschut. Na een hachelijke kluts-situatie voor het doel van Sneek, ging een inzet van Vos tergend langzaam tegen de paal. Amper een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Met een bekeken afstandsschot in de verre hoek liet Wesley Tankink Boertien kansloos.

Na deze treffer golfde het spel op-en-neer. Beide ploegen creëerden voldoende mogelijkheden, maar de grootste kansen werden om zeep geholpen. Nadat eerste een indraaiende corner van Sneek uiteenspatte op de deklat. En in de absolute slotfase een meter voor het doel van Boertien, meters hoog over werd geschoten, werd duidelijk dat Noordscheschut als winnaar van het veld af zou stappen.

Een prima en terechte overwinning deze laatste speelronde. Natuurlijk delfde men het afgelopen seizoen vaak het onderspit wat kwaliteit betreft. Maar er was het afgelopen seizoen geen enkele ploeg in de Hoofdklasse B met de dadendrang, het incasseringsvermogen en de ongekende positieve drive welke de Schutters week in week uit etaleerden. Dergelijke ingrediënten zijn namelijk niet te koop, maar komen voort uit onvoorwaardelijke clubliefde.

Manschappen van het vlaggenschip, bedankt voor enkele prachtige hoofdstukken Hoofdklasse-avontuur. Een Schutter ben je niet even, maar heel je leven!

Deel dit bericht!

Geef een antwoord