Opening beweegpad Bilderdijk

Bij woonwijkcentrum Bilderdijk van Treant in Hoogeveen is vandaag een nieuw Beweegpad geopend. Deze nieuwe wandelroute in het Centrumgebied is bedoeld voor jong en oud. Op de route kunnen meer dan dertig activiteiten worden ondernomen, zoals handfietsen, bokspringen, lopen over een evenwichtsbalk en er is onderweg een boter-kaas-en-eieren spel.

Vanochtend onthulden mevrouw Grotenboer, bewoner van woonwijkcentrum Bilderdijk, Delichia en Maud, leerlingen van groep 5/6 van basisschool Het Palet en VVD-raadslid Erica Blenkers het routebord van het Beweegpad bij Bilderdijk.

Initiatief vanuit Bilderdijk

Het initiatief voor het Beweegpad komt vanuit de activiteitenbegeleiders en bewegingsagogen van Bilderdijk. Zij vinden het ontzettend belangrijk dat mensen in beweging komen en blijven. ‘Door te bewegen voel je je beter en blijf je vitaal, zowel lichamelijk als mentaal. En het geeft je energie. Hoe fijn is het om samen, jong en oud, te kunnen bewegen in de buitenlucht?’ zegt Alieta Dekker, een van de activiteitenbegeleiders van het woonwijkcentrum van Treant.

Het Beweegpad is vanuit Bilderdijk samen met bewoners van de wijk en verschillende andere organisaties ontwikkeld. De 3,5 kilometer lange route gaat door de wijk en verbindt verschillende woonzorgcentra, scholen, een buurthuis, de bibliotheek en de Hoofdstraat met elkaar.

De activiteiten onderweg worden aangegeven met tegels waar oefeningen op staan. Naast de grotere attributen wordt gebruik gemaakt van het straatmeubilair zoals bankjes, hekjes en lantaarnpalen waar de beweegoefeningen kunnen worden gedaan. De tegels zijn uniek en zijn speciaal voor het Beweegpad ontworpen in het kader van BIOR: Bewegen In de Openbare Ruimte. Door gebruik te maken van de mogelijkheden die het pad biedt kunnen kinderen vaker buiten spelen en maken volwassenen en ouderen vaker een ommetje. Naast in beweging komen, is het pad ook bedoeld als plek om elkaar te ontmoeten en een praatje te maken.

Sport- en Preventieakkoord

Het Beweegpad sluit aan bij het Sport- en Preventieakkoord van de gemeente Hoogeveen. Hieruit is budget vrijgekomen om het Beweegpad te realiseren.

Voor de ontwikkeling van het Beweegpad werd samengewerkt door woonwijkcentrum Bilderdijk en woonzorgcentrum Olden Kinholt van Treant, woonzorgcentrum de Westerkim, Stichting Welzijnswerk Hoogeveen, Sport Drenthe en sportfunctionarissen van de gemeente Hoogeveen.

Geef een reactie