Sport

Sidokwan sterk tijdens examens en Mini Boeskool toernooi

Oldenzaal- De jeugd van Sidokwan was  zondag met 36 spelers goed vertegenwoordigd op het Mini Boeskool Toernooi van Hantei, de organiserende vereniging. Na twee jaar gedwongen pauze i.v.m. Corona mochten de jeugdige taekwondoka’s weer vechten op de mat. Nicole krikken trainster en moeder van twee spelers: ‘wij zijn blij dat we weer kunnen sporten. Twee jaar is veel te lang. Alleen maar trainen werkt niet motiverend. Aan de grote opkomst Sidokwan kan je zien dat ze graag de mat op willen. De kinderen hebben het goed gedaan en we hebben veel prijzen gewonnen.’ De Hoogeveense taekwondo vereniging was goed voor acht goud, zeven zilver en twaalf brons, hiermee behaalde Sidokwan de eerste plaats in het algemeen klassement.

De pupillen, aspiranten en cadetten werden verdeeld in C-categorie (witte band tot groene band) en B-categorie (groene band tot rode band) In de Pupillen klasse waren Vayenne Krikken en Faya Gerding de besten in hun klasse en wonnen beiden goud. Mels Stolte verloor de finale nipt en won een mooie zilveren medaille. Brons was er voor Jayden Dietz, Nora Pusceddu en Lisa Lenten. Op de vierde plaats eindigden Tim van der Hoek, Celvin Philips en Vano Pattiruhu.

In de aspiranten klasse had Sidokwan de meeste deelnemers die in de c-klasse en de b-klasse vochten. Djyvano Zuidema en Charissa krikken vochten zeer gedreven en fanatiek in de b-klasse. Beiden lieten duidelijk merken dat ze alleen voor goud gingen en wat ze uiteindelijk ook hebben waar gemaakt. Mae-Lynn Benjamins was in de c-klasse in haar klasse goed voor goud. Een zilveren medaille was er voor de aspiranten Lenn Mars, Sienna Siahaija, Isa Coenen, Arthur Philips en Dex Methorst. Jens Pouwer, Levi Koopman, Delano Kats, Ronja Marissen, Bryan Grondstra, Alisha Hugen  en Djoni Gritter wonnen een mooie bronzen medaille.  Een vierde plaats was er voor lisa Schipper, Ravi Jonker en Jarrel Beeuwkes.

De Sidokwan cadetten scoorden ook goed. Goud voor Charissa Maail, Classic Pekel en Djayden Zuidema. Zilver voor Ismael DeLima en Jurre Mars. Brons voor Ravi Stuivenberg en Jeronimo Biemolt. Vierde plek voor Aaron Oost en Djalero Beeuwkes.

Examens.

Op woensdag en vrijdag werden de bandexamens afgenomen in de dojang aan de Trompstraat. Voor enkelen een belangrijk moment om een hogere band te halen anders is deelname aan de Nederlandse Kampioenschappen op 10 juli aanstaande uitgesloten. Alle facetten van deze Koreaanse gevechtsport werden beoordeeld. Peter Boertien is zeer tevreden over het resultaat omdat hij de ontwerper is van de examen app. ‘Het systeem werkt weer optimaal en kunnen wij de kinderen na het examen ook een rapport meegeven. Hierin staan de aandachtspunten die de spelers kunnen gebruiken voor het volgende examen. Wij zijn uniek hierin. Tevens levert dit ook veel tijdwinst op bij de beoordeling.’ Uitslag examen:

rood-zwarte band: Inas Bengrad, Nessa Beuving Miguel Molenaar.

Blauw-rood: Savio Karomi en Djayden Zuidema.

Blauw: Nienke Folkertsma en Luca Meeusen.

Groen-blauw: Isa Coenen.

Groen: Nick Hoving, Ezra Boele en Dex Methorst

Geel-groen: Djoni Gritter.

Geel: Delano Kats, Ryan Leepel, Sem van Zwol en Silven Boertien.

Wit- geel: Celvin Philips en  Alisha Hugen. Tot slot waren de jongsten die voor witte band met slip op gingen:  Roan van der Weide, Lotte Steenge, Niels Nguyen, Jael Nguyen, Sepp Bakker, Roan Braker en Feline Odink

Geef een reactie