Sport

s.v. HODO verliest van v.v. Ruinen

s.v. HODO mocht het op zondag middag opnemen tegen de mannen van trainer Bart Ester in de zondag 3de klasse D. Onder leiding van de heer Vegter uit Onderdendam ging het zondag van start. HODO begon scherp aan de wedstrijd.

Maar beide ploegen creëren in de begin fase weinig kansen HODO speelt gecontroleerd tot er in de 16de minuut balverlies word geleden op het middenveld word Ruinen voor het eerst echt gevaarlijk maar door goed verdedigend werk van Jorn Smit Kan de aanval niet om worden gezet in een doelpunt. Ruinen blijft hierna gevaarlijk en beide ploegen hanteren vooral de lange bal hier door kan HODO de score openen  in de 30ste minuut door een goede bal van Mark Boertien op Jorn Smit die hem voor geeft op de in de basis gestarte Donny Mol die de bal buiten het bereik van de keeper in de onder hoek plaatst. Hierna is het vooral HODO die balbezit heeft en het spel probeert te maken en dit resulteerde in een paar gevaarlijke aanvallen van HODO. Vlak voor rust is het Ruinen dat opzoek gaat naar de gelijk maker maar door een goede  redding van Stanley Snijder kan dit voorkomen worden en gaat HODO met een 0-1 voorsprong de rust in.

 

De 2de helft gaat Ruinen Fanatiek van start wat in de 48 minuut resulteert in de gelijkmaker door dat HODO de bal niet weg kan krijgen bij het doel en Jasper van Laar de gelijkmaker binnen schiet. HODO kent een slap begin van de tweede helft wat resulteert in veel kansen voor Ruinen maar door een paar goede reddingen van Stanley Snijder kan de 2-1 voorkomen worden tot dat Mark Boertien in de 55ste minuut een sliding inzet op de aanvaller van Ruinen die naar de grond gaat en er voor zorgt dat de bal op de stip gaat deze uitgelezen kans om op voorsprong te komen word verzilverd door Thijs Lubbinge die de bal tegen de touwen schiet. Na de aftrap is het is het al snel weer raak voor ruinen wat door een mis communicatie achter in bij HODO  waardoor Arnold Emmink gemakkelijk de 3-1 binnen kan schieten. HODO speelt in dit gedeelte van de wedstrijd zeer slap waardoor Ruinen steeds meer aan het voetballen komt in de 62ste minuut is het dan Sander te Meer die de 4-1 binnen kopt. HODO dat net als in de 1ste helft veel de lange bal speelt dringt in de 70ste minuut aan wat resulteert in een paar gevaarlijke aanvallen. Helaas komt HODO niet verder als 2 gevaarlijke vrije trappen van onder andere Bryan Snippe en Jorny Otten.

HODO verliest met 4-1 van Ruinen en speelt maaandag 2de pinksterdag de laatste wedstrijd thuis tegen Steenwijkerwold.

 

Man van de wedstrijd: Donny Mol

Geef een reactie