Hoogeveen heeft vizier op nacompetitie

HOOGEVEEN – Een wonder bleef zondag uit. Koploper TOGB won overtuigend met 5-0 van Velsen, waardoor de ploeg uit Berkel en Rodenrijs niet meer te achterhalen is. De Hoogeveners zelf deden wel wat ze moesten doen en versloegen Purmersteijn met 3-2. De focus kan met nog één wedstrijd te gaan nu volledig op de nacompetitie.

Hoogeveen startte zonder Levon van Dijk. De aanvoerder liep donderdag een hoofdblessure op en werd uit voorzorg aan de kant gehouden. De van een schorsing terugkeerde Kjelt Engbers nam zijn plaats over. Trainer Nico Haak zag ook Jim Veltmaat al snel uit vallen. De middenvelder kwam met zijn hoofd ongelukkig op de harde kunstgrasmat terecht en verliet dizzy het veld.

Mooi afstandsschot

Hoogeveen opende na een half uur spelen wel  de score met een mooie treffer van Menno Heerkes. Hij kreeg de bal halverwege de helft van Purmersteijn en met een mooi afstandsschot krulde hij de bal over de keeper van de bezoekers heen. Heerkes was ook de maker van de 2-0. Dit keer kreeg hij de bal in derde instantie voor de voeten na een corner en schoot de bal strak in de hoek.

Vlak voor rust deed Purmersteijn via Thomas Schaap iets terug, maar na tien minuten te spelen in de tweede helft brak Jamai Kriekjes door de verdediging en zette de 3-1 op het bord. Hoogeveen leek daarmee alle touwtjes in handen te hebben, maar tamelijk onverwachts kwam Purmersteijn toch nog terug tot 3-2 via Genairo Promes.

Blessure Ayoub

De ploeg van Haak moest de laatste tien minuten verder met tien man, nadat Ayoub Ben Ali Ahlaq geblesseerd het veld moest verlaten. Alle wissels waren op dat moment al opgebruikt. Ondanks dit ondertal werd Purmersteijn niet meer gevaarlijk en hield Hoogeveen de 3-2 voorsprong vast.

Tweede Pinksterdag speelt Hoogeveen in Den Haag nog de laatste competitiewedstrijd tegen HBS. Beide ploegen zijn al geplaatst voor de nacompetitie en zullen ongetwijfeld geen risico’s willen nemen richting de nacompetitie die drie dagen later al start.

Issue

Het enige issue zou het speelschema nog kunnen zijn. Bij de huidige situatie zou Hoogeveen namelijk op donderdagavond 9 juni een verre uitwedstrijd moeten spelen in Nijmegen (Orion) of Uden (UDI’19). Als men derde wordt dan wordt er de betreffende donderdag thuis gespeeld. Mocht die wens bij Hoogeveen leven, dan moet er dus verloren worden. Tegenstander HBS zal echter ook niet zitten wachten op een uitwedstrijd op donderdagavond. Kortom, een bijzondere situatie.

Verslag, samenvatting + reactie: Gerjo Stegeman – Foto’s: Martin van Dijk