Dames Hollandscheveld onderuit in Meppel

Meppel – na een weekend rust, mochten de dames van Hollandscheveld afgelopen weekend aantreden tegen het Combiteam van FC Meppel en Alcides. Eerder dit seizoen bezorgde de thuisploeg de Oranje-Zwarte dames de eerste nederlaag van het seizoen. Aan de ploeg van Henry Strijker dus de taak om op sportieve manier revanche te halen. Beide ploegen spelen verder nergens meer om, behalve om de eer. In de laatste wedstrijd voor wist Hollandscheveld van, de inmiddels kampioen geworden, Pesse te winnen.

De start van de wedstrijd was veelbelovend met een goed schot van Marit Schonewille, maar helaas zag ze haar inzet niet tot een snelle doelpunt promoveren. Aan de andere kant van het veld zorgde keepster Sanne Snippe voor een spannend moment door de bal tegen de tegenstandster aan te schieten en zo doende bijna een doelpunt cadeau gaf. Gelukkig werd er door de verdigers goed ingegrepen waardoor de stand gelijk bleef. Maar 4 minuten later was het als nog raak voor Meppel. Na zo’n begin van de wedstrijd hoop je op een leuk en vermakelijk potje. Maar vanaf dat moment ging het bergafwaarts met de amusementwaarde. Aan beide kanten had je wel een paar uitbraken, maar er ging vooral veel mis in balbezit. Na rust zorgde Sabrina van Nuil voor de gelijkmaker. En lange tijd leek dit de eindstand te worden. Maar met nog een paar minuten te spellen zorgde Meppel dat zij als nog met een 2-1 stand als winnaars van het veld konden lopen.