WVV officieus kampioen na winst op SCN

In de vierde klasse D van het zaterdagvoetbal is WVV afgelopen weekend officieus kampioen geworden door met 6-0 te winnen van SCN. Met nog één speelronde te gaan bedraagt de voorsprong van WVV op concurrent Borger drie punten plus elf goals verschil in doelsaldo.

De opdracht aan WVV voor het thuisduel met SCN was duidelijk: winnen en waar mogelijk werken aan het doelsaldo om zo het gat met naaste concurrent Borger te vergroten. In de beginfase van de wedstrijd tegen SCN ging WVV geduldig op zoek naar een opening en liet het de bal eenvoudig rondgaan. Het duurde dan ook niet lang voordat de thuisploeg een gaatje in de SCN-defensie wist te vinden. Na negen minuten spelen kwam WVV op voorsprong door een eigen doelpunt van Emiel Verweij. Een uitgespeelde aanval over de linkerkant resulteerde in een lage voorzet die bij de tweede paal bedoeld was voor Tom Haan, maar Verweij zat er met een sliding tussen en werkte daarmee de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman, 1-0.

Mollema maakt nummer 34 en 35

De openingstreffer van WVV bleek een opmars naar meer, want in de eerste helft liep de thuisploeg uit naar 3-0. Mathijs Mollema bracht in de 22e minuut de marge op twee waarna Martijn Delger in de 31e minuut de 3-0 achter doelman Leon Reitsema schoot. In de tweede helft ging WVV verder met waar het gebleven was: op jacht naar doelpunten. In de 57e minuut was ook de eerste treffer van de tweede helft een feit. Bij een voorzet van WVV leek doelman Reitsema in zijn vijfmetergebied te worden gehinderd, maar scheidsrechter Smit zag hier geen overtreding in waardoor Mathijs Mollema eenvoudig zijn 35e treffer van het seizoen kon maken.

Titel binnen handbereik

WVV ging vervolgens op zoek naar meer doelpunten, maar na de 4-0 ging de ploeg bij vlagen onzorgvuldig om met het balbezit. Bovendien bleek doelman Reitsema meermaals onpasseerbaar te zijn in de een-op-een duels waardoor de schade voor SCN in eerste instantie enigszins beperkt bleef. Echter moest ook Reitsema in de slotfase van het duel nog twee keer het hoofd buigen toen invaller Fathi Salih met twee treffers de eindstand op 6-0 bracht. Met deze overwinning van WVV bedraagt de voorsprong op concurrent Borger drie punten. Bovendien heeft de ploeg uit Winschoten een veel beter doelsaldo dan Borger (+60 om +49). Er zijn gekkere dingen gebeurd in het voetbal, maar met nog één duel voor de boeg lijkt de titel WVV niet meer te kunnen ontgaan.

De laatste wedstrijd

Volgende week speelt SCN een thuiswedstrijd tegen Wildervank. Dit betekent voor beide ploegen de laatste wedstrijd van het seizoen 2021-2022. Hoewel er voor beide teams eigenlijk niets meer op het spel staat, zullen zowel SCN als Wildervank dit seizoen met een overwinning willen afsluiten.

WVV – SCN: 0-6. Doelpuntenmakers: Emiel Verweij (e.d.), Mathijs Mollema 2x, Martijn Delger, Fathi Salih 2x.