Dit weekend Tomscat Trophy bij Skydive Hoogeveen

Hoogeveen – In het weekend van 2 en 3 juli wordt bij parachutistencentrum Skydive Hoogeveen weer de traditionele Tomscat Trophy versprongen.

De Tomscat Trophy dankt haar naam aan het team Tomscat. Dit viermans team bestond uit 4 getalenteerde springers, 2 leden van Hoogeveen en 2 van Rotterdam, die hoge ambities hadden om zowel nationaal als internationaal goede teamprestaties neer te kunnen zetten. Tijdens een trainingsstage in 1992 in Californië verongelukte het vliegtuig waarin zij zaten kort na de start door het uitvallen van één van de motoren, waarbij twee van de vier leden van team omkwamen en de andere twee zwaar gewond raakten. Ter nagedachtenis aan de omgekomen leden is toen de Tomscat Trophy gestart. Eerst afwisselend op Rotterdam en Hoogeveen, maar sinds lange tijd jaarlijks op Hoogeveen.

De Tomscat Trophy is in Nederland de grootste wedstrijd voor viermans formatieteams. De bedoeling is dat de deelnemende teams in een vrije val tijd van 35 seconden zoveel mogelijk vooraf vastgestelde formaties vliegen. Dit alles wordt gefilmd door een meespringende cameraman en na de sprong beoordeeld door een vakjury. Het team dat na 10 sprongen de meeste punten heeft is de winnaar.

De wedstrijd wordt versprongen op zaterdag en zondag, terwijl er op vrijdag al getraind wordt. Voor inwoners van Hoogeveen en omgeving is er op die dagen dus veel te zien op het vliegveld. De parachutisten landen vlak voor het publiek en daarnaast is er natuurlijk van alles te zien in de lucht en op de grond.

Voor de echte waaghalzen zal er ook beperkt gelegenheid zijn om zelf een tandemsprong te maken gedurende het weekend. Deze sprongen kunnen geboekt worden via de website van de club: www.skydivehoogeveen.nl.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord