Hoogeveen zaterdag in derby langs Hollandscheveld

HOOGEVEEN – De derby tussen Hoogeveen zaterdag en Hollandscheveld is er zelden één waar de vonken van afvliegen. Zaterdag was dat niet anders, ondanks de belangen die er op het spel stonden. Hoogeveen zaterdag drukte het verschil op de ranglijst ook op het veld uit en won vrij eenvoudig met 3-0.

Na afloop was er echter ook bij Hollandscheveld weinig reden tot droefenis. Door de nederlaag van BSVV tegen kampioen Nieuwleusen kan men zich dinsdagavond in het restant van de wedstrijd tegen CSVC veilig spelen. De Coevordenaren deden dit zaterdag al. Hollandscheveld heeft bij een 0-0 stand en nog 45 minuten speeltijd voldoende aan een gelijkspel. Maykel Mol verwacht echter geen salonremise. “Wij zijn daar teveel liefhebber voor en zullen er alles aan doen om er gewoon een wedstrijd van te maken. Ik denk dat CSVC er ook niet op zit te wachten om drie kwartier het balletjes alleen maar rond te spelen.”

Promotie

Voor Hoogeveen blijft de droom om te promoveren via de nacompetitie nog levend. Daarvoor moet men zaterdag op de laatste speeldag wel winnen van de nummer twee ZZVV, dat al geplaatst is voor de nacompetitie. Pikant detail is dat Marlon Kruis de komende zomer als assistent-trainer de overstap maakt van ZZVV naar Hoogeveen. De ploeg uit Zuidwolde zal er echter alles aan gelegen zijn om met een goed gevoel de nacompetitie in te gaan.

Goed meekomen

Een helft lang kon Hollandscheveld goed meekomen, ondanks een vroege tegentreffer van Jan ten Cate. Het kreeg via Odink en Strijker ook kansen op de gelijkmaker, maar knakte toen Marco Santing vlak voor rust de tweede Hoogeveense treffer scoorde. In de tweede helft verzuimde Hoogeveen lange tijd verder afstand te nemen totdat Jan ten Cate twintig minuten voor tijd op fraaie wijze zijn tweede treffer van de middag scoorde.

Vertrek topschutter

Bij Hoogeveen ontbrak Ismail Uçan, topscorer met achttien treffers. De spits besloot afgelopen week per direct te vertrekken bij de Hoogeveners. Dit tot verrassing van zijn ploeggenoten. Kevin Kerssies startte wel opnieuw in de basis. De aanvaller besloot een aantal seizoenen terug met vrienden in het tweede elftal te gaan spelen. Hij kreeg daar naar eigen zeggen toch een beetje spijt van en wil volgende seizoen weer vol gaan voor een plek in de basis bij Hoogeveen zaterdag.