Noordscheschut vr1 laat titeldroom varen tegen Dwingeloo

Afgelopen woensdag reisde de vrouwen 1 van Noordscheschut af naar het nabij gelegen Dwingeloo voor een midweekse kraker tegen de nummer 2 Dwingeloo. Als er gewonnen word mogen de dames nog hoop houden op een eventueel kampioenschap. En na de 3-7 overwinning tegen Meppel had de ploeg veel vertrouwen in een goed resultaat.

Noordscheschut begon sterk aan het duel en de thuis ploeg had het lastig in de openingsfase van deze wedstrijd. Het hoge druk zetten van Noordscheschut leidde tot veel balverlies aan de kant van Dwingeloo. Al snel volgde de eerste kans. Sophie werd weggestuurd over de linkerflank en kon op de rand van de zestienmeter tot een schot komen, helaas net naast de goal. De thuisploeg was gewaarschuwd en waar de Schutters veel dreiging hadden kon Dwingeloo alleen maar tegenhouden. In de 10e minuut kreeg Noordscheschut een enorme kans op de 0-1. Na een kluts situatie op rechts werd Nadine eveneens op de rechterkant gezocht. Op de achterlijn kapte zij haar tegenstander uit en zette de bal laag voor, helaas kon Eline hier haar voet niet tegen aankrijgen.

Hierna leek het of Dwingeloo wakker werd geschut, het dwong veel af met dominant spel en Noordscheschut liep achter de feiten aan. Na een kwartier had de thuisploeg al 8 corners gehad waar ze al een aantal keer heel dreigend uit werden, toch hielden de Schutters het doel nog schoon. Helaas liep de ploeg toch tegen een achterstand aan, na balverlies op het middenveld schakelde Dwingeloo heel scherp om. De linksvoor werd gevonden en kwam na een knappe versnelling kwam ze oog in oog met Jessica die geklopt werd met een lastig schot. Dwingeloo kwam steeds beter in de wedstrijd en Noordscheschut liep steeds meer achter de feiten aan. Veel tijd kregen de dames niet om te reageren want enkele minuten na de 1-0 was het opnieuw raak, ditmaal soleerde de rechtsbuiten door de verdediging en wist met een harde schuiver raak te schieten.

Even leek Noordscheschut snel de 2-1 te maken, Nadine werd op de rand van het strafschopgebied gevonden maar haar schot kon gekeerd worden door de keepster.

Noordscheschut mocht nog van geluk spreken dat het met 2-0 de rust in ging, Dwingeloo sprong onzorgvuldig met de kansen om. Ook wist Jessica nog enkele keren redding te brengen.

Na de rust was er meer strijdlust te zien bij Noordscheschut en werden er meer duels gewonnen. Noordscheschut werd dreigender via de vleugels en konden ook gevaarlijk worden. Het leverde helaas nog geen kansen op. Na een uur zette Noordscheschut een aanval op en Lisa werd gezocht op de linkerkant. Waar zij net de middenlijn over was werd ze naar de grond gewerkt na dat de verdediger aan de noodrem trok. Waar de trainer dacht aan een rode kaart dacht de scheidsrechter er anders over een deed het af met een waarschuwing. De vrije trap die volgde miste helaas net de goal.

Noordscheschut leek dicht tegen de 2-1 aan te zitten, maar kreeg in de 77e minuut de definitieve deksel op de neus. Ditmaal kon een aanval door de as niet gestopt worden. Hiermee waren de Schutters leeg gespeeld en konden geen vuist meer maken. Met de 3-0 was de wedstrijd gespeeld en moeten de dames zich er bij neer leggen dat de titelaspiraties over zijn. Ook is een tweede plek lastig met 8 punten achterstand.

Zaterdagmiddag willen de dames er weer alles aan doen om het recht te zetten tegen VV Sweel VR1. De dames trappen 28 mei  af om 14:30 in Zweeloo.