Tamboer: Irish Festival Early Bird-tarief

Hoogeveen – Ierse muziekfans opgelet: tot woensdag 1 juni a.s. profiteer je nog van het Early Bird-tarief van € 17,50 voor het Irish Festival op zaterdag 1 oktober 2022 in De Tamboer. Daarna kost een festivalticket € 24,50 in de voorverkoop. Bestel hier direct Early Bird-kaarten

Profiteer tot 1 juni nog van korting! 

Wie er op het programma staan? De line up is bekend: Drops of Green, Boxing Banjo, Dubh Linn, Maċa en Chris Leonard. Zorg dus dat je snel kaarten koopt als je, net als wij, niet nóg een jaar zonder al die fantastische Ierse ballads, jigs & reels kunt.

Line up

Drops of Green

Vijf Ieren uit Laois, Kilkenny en Waterford vormden in 2015 Drops of Green. In korte tijd bouwde de groep in binnen- en buitenland een trouwe schare fans op met hun vrolijke harmonieën. Tijdens hun shows passeren alle favoriete Ierse songs de revue, altijd overgoten met een Drops of Green-sausje. Ierse klassiekers in een modern jasje. Met hun nieuwe album When The Time Comes op zak, belooft Drops of Green een heerlijke show vol fantastische Ierse ballads en nieuw materiaal!

Boxing Banjo

Boxing Banjo brengt een opwindende, frisse sound in de Ierse muziekscene. Broers Dara en Mick Healy, Jospeh McNulty en Seán O’Meara zijn afkomstig van de pittoreske westkust van Ierland. De getalenteerde muzikanten hebben meer dan 20 All Ireland-titels verzameld op verschillende instrumenten. De mannen bundelen hun aanzienlijke individuele ervaring en talent tot een unieke mix van traditionele Ierse muziek en zang, old time en bluegrass. Hun debuutalbum uit 2018 werd als “thoroughly delightful” ontvangen en toont de veelzijdigheid van de band. In de muziek hoor je eerbied voor hun Ierse roots, doordrenkt van een scheutje hedendaagse invloeden.

Dubh Linn

Wie het Irish Festival regelmatig bezoekt, heeft geen introductie voor Dubh Linn meer nodig. Declan, Sean en Paddy hebben hun muzikale sporen ruimschoots verdiend en komen voor ieder Irish Festival met veel plezier terug naar Nederland. De mannen staan keer op keer garant voor een heerlijk optreden vol Ierse ballads. Niet voor niets is Dubh Linn nog altijd dé publieksfavoriet in Hoogeveen.

Maċa

De drie zussen Saoirse, Naoise en Ciara Carty delen een enorme passie voor Ierse cultuur en vormen samen Maċa. Ze steken traditionele Ierse muziek met folk in een eigentijds jasje. Daarvoor gebruiken ze traditionele instrumenten zoals de viool, bodhrán, fluit en percussie.
In 2018 wonnen de dames Ireland’s Most Talented Family: “These girls are gifted and have a zest for the music. In short, They Rock! I can see them being the next Corrs”. Op hun recente debuutalbum SPIRAL staan 10 originele songs, gecomposeerd door de zussen zelf. Hun single Call on you werd lovend ontvangen. Maak op het Irish Festival kennis met de nieuwe generatie Ierse headliners!

Chris Leonard

De Ierse Chris Leonard – zoon van Paddy Leonard, van publieksfavoriet Dubh Linn – werd een bekende naam in de muziekwereld op zijn 22e. Hij werd razendpopulair dankzij zijn deelname aan X-factor met The Stereo Kicks. Via zijn vader kwam hij al op jonge leeftijd in aanraking met bands als The Fureys, Barney McKenna en The Dubliners. De singer-songwriter speelt een mix van Ierse songs, country en indie. Zijn muziek is wel eens omschreven als “Ed Sheeran meets The Saw Doctors”.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord