Hoogeveen verslaat Velsen

HOOGEVEEN – Hoogeveen deed Hemelvaartsdag wat het moest doen en won met 0-2 bij Velsen. Het zag echter ook dat koploper TOGB geen fout maakte bij Alcides. De ploeg uit Berkel en Rodenrijs kan zondag hierdoor de titel pakken. Hoogeveen kan zich de komende twee wedstrijden focussen op de nacompetitie.

Velsen speelde zich onlangs al veilig en had dus niets te verliezen. Vooraf was men nog gretig en was men uit op revanche na de 3-0 nederlaag eerder dit seizoen in Hoogeveen. Veel viel daar niet van terug te zien in het veld. Hoogeveen was meer in balbezit, maar voorin slordig in de eindpass.
Na een kwartier moest men ook het nodige omzetten toen Levon van Dijk met een hoofdwond het veld moest verlaten. Door het ontbreken van de geschorste Kjelt Engbers moest Noah Schuurman vervolgens centraal achterin spelen.

Wedstrijd opengebroken

Na ruim een half uur brak Hoogeveen de wedstrijd toch open. Het prachtige aanval werd uiteindelijk door Jim Veltmaat bekroond met een treffer. Gezien het veldoverwicht niet onverdiend. Vlak voor rust kwam Velsen met tien man te staan, toen invaller Roy Veenboer Menno Heerkes hard raakte en scheidsrechter Midden hem de rode kaart presenteerde.

Van Kommer

In de tweede helft gebeurde er nauwelijks nog iets. Hoogeveen kon het zichzelf verwijten dat het de wedstrijd niet op slot gooide en liet Velsen hierdoor lange tijd in leven. Tot in de derde minuut van de blessuretijd. Menno Heerkes stuurde Finn van Kommer weg, die doelman Bas Schol het nakijken gaf. Een teleurstellende middag eindigde zo in een 0-2 overwinning voor Hoogeveen. Zondag treft men thuis Purmersteijn.

Nacompetitie

Hoogeveen kan zich focussen op de nacompetitie. Na zondag speelt het Pinkstermaandag nog een uitwedstrijd tegen HBS. Normaal gesproken de enige concurrent om plek twee. De klassering heeft invloed op het schema van de nacompetitie. Op basis van de huidige standen speelt Hoogeveen donderdag 9 juni een uitwedstrijd in Nijmegen tegen Orion (Hoofdklasse B). Mocht men achter HBS eindigen dan is Hoogland (derde divisie) thuis de tegenstander

Verslag, samenvatting + reacties: Gerjo Stegeman – Foto’s: Martin van Dijk