Blije gezichten bij bewoners en cliënten van Weidesteyn van Treant in Hoogeveen

Blije gezichten bij bewoners en cliënten van Weidesteyn van Treant in Hoogeveen. Zij kunnen vanaf vandaag gebruikmaken van een spiksplinternieuwe duofiets geschonken door Stichting Vrienden van Weidesteyn. 

Fietsen is leuk en gezond, maar voor veel ouderen is fietsen op een normale fiets vanwege fysieke- en of cognitieve beperkingen niet meer veilig. ‘Een elektrische duofiets biedt uitkomst. Bewoners en cliënten fleuren helemaal op als ze samen met een familielid, vrijwilliger, mantelzorger of medewerker gaan fietsen’, vertelt bewegingsagoog Petra Boogaard van Treant.

Eerste rit

Petra Kleine, secretaresse van de Stichting Vrienden van Weidesteyn, overhandigt de fietssleutel aan bewoner Dhr. Schepers. Samen met Klaas Schalen, penningmeester van de Stichting Vrienden van Weidesteyn, maakt hij de eerste rit. ‘Prachtig om te zien. De duofietsen van Weidesteyn – we hebben er nu drie – zijn erg populair. Met de duofiets kunnen bewoners en cliënten op een veilige manier een ritje maken in de omgeving’, vertelt Petra Kleine.

Vrijwilligers gevraagd

Lijkt het je ook leuk om net als bewegingsagoog Petra af en toe te fietsen met een van onze bewoners in en rondom Hoogeveen? Word dan vrijwilliger! Je kan contact opnemen met coördinator vrijwilligerswerk Brigitte Pothof via b.pothof@treant.nl of 06 83 96 61 88.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord