Kampioen s.v. HODO speelt gelijk tegen v.v. Protos

S.v. Hodo moest het, na het behalen van het Kampioenschap in 3e klasse zondag 3D, zondagmiddag opnemen tegen v.v. Protos uit Steenwijksmoer. De mannen van trainer Lambertus Nijenmanting stonden op de 11e plaats op de ranglijst met nog 3 wedstrijden te gaan(20 punten uit 21 wedstrijden).  De wedstrijd  stond onder leiding van de goed leidende scheidsrechter R. Lemstra uit Heerenveen.

1e Helft:

De grote vraag was natuurlijk hoe de spelers van s.v. HODO van hoofdtrainer Eric Prins, na zo’n periode van het behalen van eerst een periodetitel en vorige weekend het kampioenschap, voor de dag kwamen. Met de wetenschap dat de spelers van v.v. Protos, de mouwen zeker gingen opstropen om zo snel mogelijk klasse behoud te behalen. De kampioenen begonnen voortvarend aan de wedstrijd en kregen de eerste 25 minuten mogelijkheden om op voorsprong te komen. Een kopbal van Jorny Otten ging net over en even later was het Damian Strijker, die Sander Danes in stelling bracht. Zijn schot werd door keeper Rob Nijland tot corner verwerkt. Toch kwam v.v. Protos, na een enigszins  aftastende begin fase, onverwachts op voorsprong. Door een misverstand in de Hodo-verdediging was het Bram van der Veen, die na een half uur keeper Marcel Pol passeerde en de 0-1 op het scorebord bracht. Ook Michel Overweg, die ook een prima periode bij s.v. Hodo, in de 2e klasse heeft doorgemaakt, was een gevaar voor de Hodo-verdediging.

S.v. Hodo kon het niveau van het eerste half uur niet vasthouden, hetgeen resulteerde in onnodig balverlies en ook nonchalance in het spel. Toch probeerde de thuisploeg in de slotfase van de eerste helft de stand recht te trekken. Een schot van afstand van Mark Boertien ging net naast. Overigens kreeg aanvoerder Bram Mittendorff in de slotfase van de eerste helft, nog een mogelijkheid om de score te vergroten, echter keeper Marcel Pol stond op de juiste plaats.

2e Helft:

De mannen van Eric Prins kwamen voortvarend uit de kleedkamer en gingen gelijk op jacht naar de gelijkmaker. Duidelijk was dat de mannen van Lambertus Nijenmanting meer verdedigend gingen spelen om de voorsprong vast te houden. Het duurde dan ook niet lang, dat s.v. Hodo langszij kwam(1-1). Een prima aanval via de rechterkant, met aanjager Mark Boertien, die Jorn Smit in stelling bracht, die niet twijfelde en ineens uithaalde. Keeper Rob Nijland was volledig kansloos.

Vrij snel na de gelijkmaker was het wederom Jorn Smit, die met een prim actie middels een lob, keeper Nijland het nakijken gaf en de 2-1 scoorde.

Het spelpeil vervlakte aan beide kanten, passes naar de verkeerde kleur en onnodig balverlies. Toch probeerde v.v. Protos  in de slotfase alles op alles te zetten om niet zonder punten terug te gaan naar Steenwijksmoer.

Hodo wisselde nog na ruim een uur spelen, Stefan Kikkert en Donny Mol maakten plaats voor Glenn Kikkert en Martijn Dekker. Het spel ging in die fase heen en weer, met aan beide zijden weinig scoringsmogelijkheden.

Toch bracht routinier Michel Overweg in de 78e min. middels een strafschop de stand op gelijke hoogte(2-2).

In de slotfase was het Martijn Dekker, die een pass van de goed spelende Djustin Snippe, rakelings naast schoot. Door het gelijke spel en de uitslagen van de andere teams in het rechter rijtje is v.v. Protos nog niet volledig verzekerd van klasse behoud.

Opstelling Hodo:

Marcel Pol, Jeffrey van Veen, Damian Strijker, Marc Boertien, Jorny Otten,  Stefan Kikkert(Glenn Kikkert), Djustin Snippe, Donny Mol(Martijn Dekker), Jorn Smit, Sander Danes en Patrick Timmerman.

Man van de wedstrijd:  Djustin Snippe.

 

S.v. Hodo speelt aanstaande zondag uit tegen v.v. Ruinen, aanvang 14.00 uur.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord