Verloskundigen praktijk Hoogeveen doen uit protest hun werk vanmiddag vanuit verlostent bij gemeentehuis

Hoogeveen – Vandaag protesteren medewerkers van onder ander verloskundigenpraktijk Hoogeveen  van 15:00 – 17:30 uur bij het gemeentehuis in Hoogeveen. Hier zetten ze een ‘Verlostent’ op en doen vanuit daar hun werkzaamheden.

Hier doen de medewerkers uit Hoogeveen mee met de landelijke actie tegen het besluit van minister Kuipers! Zijn besluit om de geboortezorg op een andere manier te gaan financieren zal onomkeerbare gevolgen hebben! Het is door ervaringen uit het land gebleken dat deze Integrale Bekostiging GEEN verbetering van kwaliteit van zorg oplevert.

De administratieve last zal toenemen doordat er aparte organisatiestructuren moeten worden opgezet om het geld te verdelen. Kostbare tijd en geld die beter ingezet kunnen worden waar het voor bedoeld is: zorg leveren! Wanneer Integrale Bekostiging als enige bekostiging wordt doorgevoerd verliezen verloskundigenpraktijken hun financiële onafhankelijkheid.

Iedereen weet dat dit van cruciaal belang is om je zelfstandigheid en bestaansrecht te kunnen behouden! Het Nederlandse geboortezorgsysteem behoort aantoonbaar tot de meest toegankelijke, doelmatige en kwalitatief beste zorg ter wereld! Dit mag en kan niet verloren gaan!

Elke zwangere heeft het recht op zorg waar en zoals ZIJ dat wenst. Niet op basis van haar postcode worden ingedeeld bij een ziekenhuis die zij niet wenst. Zij wil haar zorg toegankelijk en dichtbij! Er bestaat een alternatief plan dat gedragen wordt door de betrokken beroepsgroepen maar de minister schuift deze terzijde. Maar liefst 200.000 Nederlanders hebben de petitie tegen Integrale Bekostiging getekend.

De verloskundigen vragen de Tweede Kamer om het tij te keren en op te komen voor de belangen van alle toekomstige moeders: je vrouw, vriendin, dochter, zus, nichtje of buurvrouw. Foto : Verloskundigenpraktijk Hoogeveen

Deel dit bericht!

Een gedachte over “Verloskundigen praktijk Hoogeveen doen uit protest hun werk vanmiddag vanuit verlostent bij gemeentehuis

 • 19 juni 2022 om 10:09
  Permalink

  Dat een andere manier van financieren voor de geboorte zorg onontkeerbare gevolgen zal hebben en geen betere zorg zal opleveren. Maar de administratieve, een apparte organisatiestructuur moet worden opgezet om het geld te VERDELEN.
  Lees, wanneer integrale Bekostiging wordt doorgevoerd verliezen verloskundigenpraktijken hun financiele onafhankelijkheid. En is dit niet in het belang is van un zelfstandigheid.
  Gaat het de verloskundigen praktijken (die in in aantal toenemen) om hun voortbestaan als zelfstandige en het VERDELEN van de pot ziektekosten?
  Waar we steeds weer lezen dat er wantoestanden aan het licht komen nadat de verzelfstandiging en marktwerking zijn intrede gedaan heeft. Is er geen argument gelezen wat en hoe de verloskundigenpraktijken d zorg beter, veiliger en efficienter hebben gemaakt. Dus misschien toch eigenbelang!

Geef een antwoord