SCN wint eindelijk weer na saai duel tegen Nieuw-Balinge

Na vier wedstrijden op rij zonder zege heeft SCN afgelopen zaterdag eindelijk weer eens de drie punten gepakt. In een weinig enerverende wedstrijd werd Nieuw-Balinge dankzij twee treffers van Patrick Aasman met 2-0 geklopt.
Door Jacob Schonewille

Waar Nieuw-Balinge nog strijdt met Tiendeveen om rechtstreekste degradatie had SCN op eigen veld wat goed te maken na de ruime nederlagen tegen Onstwedder Boys (7-1) en SJS (0-6). SCN begon sterk aan de wedstrijd en kwam na vijf minuten spelen al op voorsprong. Na een uitgespeelde aanval kwam de bal op rand strafschopgebied voor de voeten van Patrick Aasman die het leer hard in het dak van het doel schoot, 1-0. Ook na de openingstreffer kreeg Nieuw-Balinge weinig grip op het spel van SCN waarop de bezoekers na een kwartier besloten om over te stappen op een systeem met drie middenvelders.

Spaarzame hoogtepunten

Nieuw-Balinge kreeg door de omzetting wat meer grip op de wedstrijd en gaf minder ruimtes weg. Wat volgde was een duel waarin weinig spektakel te beleven viel. SCN bleef de bovenliggende partij, maar was op mogelijkheden van Roy Zwiers (schot naast) en Rolf Elema (kopbal) tamelijk onmachtig in aanvallend opzicht. Nieuw-Balinge wist hier echter ook weinig tegenover te stellen en kreeg in de 32e minuut haar enige kans van de wedstrijd. Nadat de bezoekers goed onder de druk van SCN uit voetbalden volgde op een meter of vijf voor de goal een scrimmage, maar driemaal wist de verdediging van SCN de doelpogingen van de Nieuw-Balingers te blokken waardoor de 1-0 stand op het scorebord bleef staan.

Ook in de tweede helft waren de hoogtepunten op één hand te tellen. Uit een vrije trap en hoekschop van Marco Bruinsma kopten Patrick Aasman en Rolf Elema de bal respectievelijk op de lat en nipt over. De derde mogelijkheid voor SCN in de tweede helft was wel raak. In de 73e minuut kreeg Rolf Elema alle ruimte om aan te leggen voor een afstandsschot. Zijn inzet was zwak, maar werd onvoldoende verwerkt door doelman Gerard van Zwol waarna Patrick Aasman er als de kippen bij was om de rebound binnen te schieten en de eindstand op 2-0 te bepalen.

Rol in titelstrijd

Hoewel voor SCN niets meer op het spel staat voor de laatste twee wedstrijden, kan de ploeg nog wel een belangrijke rol spelen in de titelstrijd. Volgende week gaat SCN namelijk op bezoek bij koploper WVV dat bij winst officieus kampioen kan worden. De ploeg uit Winschoten staat op gelijke hoogte met concurrent Borger, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld en een beter doelsaldo (+54 om +49). De vraag is of SCN het WVV moeilijk kan maken. Eerder dit seizoen werd al met 0-5 verloren van WVV en de ploeg uit Nieuwlande verkeert ondanks de zege op Nieuw-Balinge niet in allerbeste vorm met slechts vier punten uit de laatste vijf duels.