Noordscheschut VR1 laat dure punten liggen tegen NKVV/ Germanicus / CSVC

Na een goede voorbereiding met de 3-0 winst tegen VV Sweel werd er met vertrouwen uitgekeken naar de kraker tussen de nummer 2, NKVV/ GERMANICUS/ CSVC, en de nummer 3 VV Noordscheschut. Beide teams verkeren in een uitstekende vorm en strijden nog vol mee om het kampioenschap. NKVV/ GERMANICUS/ CSVC heeft 3 punten meer dan de schutters dus staat er veel op het spel.

Om 19:45 werd deze kraker afgetrapt en de thuisploeg maakte een hele gretige indruk en drukten de dames uit Noordscheschut achteruit. Al vroeg kregen de dames al een paar waarschuwingsschoten van afstand, maar deze konden nog gekeerd worden. Helaas kreeg Noordscheschut vroeg een tegen treffer. De rechtsbuiten snelde Silvana voorbij en vond met haar voorzet de vrij staande spits die de bal kiezelhard achter Jessica schoot. Binnen 5 minuten stonden de dames dus al met 1-0 achter en moesten ze de rug rechten. In de openingsfase had Noordscheschut geen antwoord op het felle spel van NKVV/ GERMANICUS/ CSVC, met name de voorhoede zorgde voor veel problemen. Thalina en Charissa wisten enige keren de schade beperkt te houden en de storm van de thuisploeg leek even over.

Noordscheschut ook iets meer aan voetballen toe. Na een mooie aanval via de linkerflank wist Juliet de bal voor te geven, deze kwam voor de voeten van Nadine maar zij kon helaas niet krachtig genoeg uithalen. Niet veel later kwam de thuisploeg opnieuw met de schrik vrij. Demi stuurde Eline de diepte in en na een goede kap beweging wist zij de bal hard en laag voor de goal te krijgen, hier vond zij Dominique maar haar schot werd knap gekeerd door de keepster. Het spel begon wat meer op en neer te golven. NKVV/ GERMANICUS/ CSVC wat al enkele keren via corners gevaarlijk werd dacht even op 2-0 te komen maar Silvana wist redding te brengen bij de 2e paal.

Na de rust die 10 minuten eerder plaats vond dan normaal, kwam Noordscheschut iets sterker uit de kleedkamer. Er werd weinig weg gegeven maar moest na 55 minuten toch weer een corner toe laten. Dat dit echt een wapen van de thuisploeg bleek, de bal werd wederom voorgezet en ditmaal ook binnen gewerkt. Noordscheschut moest nu dus een 2-0 achterstand goed zien te maken, hierdoor ging het meer druk vooruit geven en zo kwamen er gaten achter de defensie. Door meermaals goed ingrijpen door Susan en Danielle en fantastisch keepers werk van Jessica wisten de schutters nog in de wedstrijd te blijven.

Noordscheschut begon iets meer grip te krijgen en wist voor wat paniek te zorgen in de achterhoede van NKVV/ GERMANICUS/ CSVC. Het vele jagen op de defensie leverde succes op, na een foute inspeelbal van de keepster kwam de bal in de voeten van Thalina die van een meter of 40 de bal in het net wist te krijgen. De ploeg kreeg weer hoop en er werd volop gestreden om nogmaals te scoren. Helaas kreeg de ploeg een enorme tik te verwerken nadat Thalina ineens op de grond ging liggen. Nadat de verzorging was gearriveerd werd al snel duidelijk, einde wedstrijd. De ploeg was aardig van slag en zo ook de scheidsrechter. De leidsman bepaalde om het spel te hervatten via een corner, de nog zichtbaar aangeslagen schutters kregen de bal niet weg en van af de rand 16 werd de 3-1 gemaakt. Met nog 10 minuten te gaan leek het een onmogelijke opgave. Kelly, die even terugkeerde op het oude nest, kon met een poging van afstand de keepster ook niet verrassen. Een kleine 5 minuten op de klok kreeg Noordscheschut definitief de deksel op de neus met de 4-1.

Na deze zure nederlaag staan de dames 6 punten achter maar is er nog genoeg om voor te spelen.

Met nog 5 wedstrijden wedstrijden te gaan moeten de schutters alles geven voor een mooie plek op de ranglijst.

WOTM: Eline Verkleij