De Tamboer start kaartverkoop nieuw theaterseizoen

Hoogeveen – Theater De Tamboer start vandaag de kaartverkoop van het nieuwe theaterseizoen. Zomaar een greep uit het programma: Peter Pannekoek, Ilse DeLange, Bert Visscher, Henk Poort, Youp van’t Hek, Waylon en Fred van Leer. Nieuw is het genre cirque nouveau: kleurrijk, verrassend, eigenzinnig en modern circus, waarmee De Tamboer haar publiek wil laten kennismaken. Reserveer kaarten en bekijk het volledige programma van september 2022 tot en met juni 2023 op detamboer.nl.

 

Theaterprogramma

Directeur Pieter-Bas Rebers kijkt erg uit naar het nieuwe theaterseizoen. “Het is altijd zo’n heerlijk vooruitzicht: een heel nieuw seizoen boordevol prachtige voorstellingen dat nog voor je ligt. En we hebben heel veel moois in petto voor jong en oud. Ik ben zelf ontzettend nieuwsgierig naar wat ons publiek zal vinden van de cirque nouveau-voorstellingen. Wij zijn ervan overtuigd dat we hiermee jong en oud kunnen verrassen. Deze moderne circusvoorstellingen staan bol van de verrassende acts en spectaculaire acrobatiek.”

 

Ook programmeur Rudie Reinders is trots op de komst van maar liefst vijf cirque nouveau-gezelschappen naar Hoogeveen. “Wat cirque nouveau zo bijzonder maakt, is dat iedere voorstelling een heel duidelijk thema heeft. Het niveau van de gezelschappen is ontzettend hoog. We halen gezelschappen uit Canada, Australië en Spanje en Chili naar De Tamboer. Je zit echt op het puntje van je stoel en met ingehouden adem te kijken naar wat er allemaal gebeurt.”

 

Regio Zwolle

Een bijzondere samenwerking: de tien theaters van Regio Zwolle starten dit jaar gezamenlijk met de kaartverkoop voor het seizoen 2022-2023. Vorig jaar presenteerden de theaters zich voor het eerst gezamenlijk met de campagne: Theater. Goed voor elkaar! Dit jaar wordt de samenwerking geïntensiveerd en besloten de theaters de kaartverkoop voor het nieuwe seizoen gezamenlijk te doen.

 

De tien theaters in Regio Zwolle (vier provincies) werken nu intensief samen op het gebied van programmering, marketing, systemen, talentontwikkeling, scholing en bedrijfsvoering. Het theaterpubliek heeft daardoor meer keuze en er is betere beheersing van de kosten, stellen de tien theaters. De samenwerkende theaters zijn het HOFtheater in Raalte, Veluvine in Nunspeet, Theater De Tamboer in Hoogeveen, Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk, De Voorveghter in Hardenberg, de Stadsgehoorzaal Kampen, De Meerpaal in Dronten, Theater ’t Voorhuys in de Noordoostpolder, Schouwburg Ogterop in Meppel en Zwolse theaters in Zwolle.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord