Lied van de vrijheid HCM Marga Kool voor herhaling vatbaar

Hoogeveen – Maar liefst 2 trommelaars stonden donderdagavond bij de Tamboer om de bezoekers te verwelkomen van “Lied van de Vrijheid”. Dit muziekverhaal van Marga Kool en Gezinus M. Veldman had al ruim 2 jaar geleden moeten worden uitgevoerd maar we weten allemaal waardoor dat toen niet doorging. Nu kon het eindelijk wel doorgaan na slechts enkele repetities van het koor. 

Door Jan Penninkhof

Marga Kool vertelde zelf het geactualiseerde verhaal van Harm Smeding uit Hoogeveen die in het midden van de 19e eeuw emigreerde voor het ware geloof naar Manitoba in Canada. Een nazaat van hem was tenslotte één van de bevrijders van Hoogeveen. Een brief uit het verhaal werd voorgelezen in de zaal door CdK Jetty Klijnsma, een Hoogeveense zoals menigeen weet. De actualiteit kon natuurlijk niet ontbreken. Wat er nu gebeurt in Oekraïne is vergelijkbaar met ‘40/’45. In de voorstelling kwam dus een vermenging van de geschiedenis met het heden.

Soliste Nine Roest zong prachtig helder de teksten van Marga Kool, op muziek gezet door Gezinus M. Veldman. De andere solisten waren Adri van der Weyde (tenor), Ronny Koekoek (basso profondo), Tim Nijhuis (trommel) en last but not least Ruben Dekker op trompet. En wie was het jongetje? Dat was Stijn Jurgens. Ook vermeldenswaard dat de powerpoint is gemaakt door Buro Kordaat uit Vroomshoop.

Fijn dat het nu eindelijk voor publiek kon worden uitgevoerd. Hopelijk kan het nog vaker worden uitgevoerd.

 

Meer Foto’s staan op https://photos.app.goo.gl/p6vma6WgTBDbPLpH8

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord