Algemeen

Waterbazencheck: Hoe waterbewust ben jij?

Deze week startte de nieuwe campagnepiek van de campagne Waterbazen. Daarom lanceren Waterschap Drents Overijsselse Delta samen met alle andere waterschappen de Waterbazencheck. Speciaal bedoeld voor jongeren en jongvolwassenen. Zo komen ze erachter in hoeverre zij al waterbewust en dus een echte Waterbaas zijn.

De vragen uit de Waterbazencheck gaan bijvoorbeeld over microplastics in shampoo, vet uit je koekenpan of wat er in je tuin of op je balkon groeit. Bij de uitslag krijgen deelnemers tips over waterbewuste keuzes. En kunnen ze meer te weten komen over wat de waterschappen doen. Ook valt er wat te winnen: prijzen waarmee je een nóg grotere Waterbaas kunt worden. Het invullen van de Waterbazencheck kan in 2 minuten via waterbazencheck.nl.

Waterbewust

De publieksaanpak Waterbazen is een gezamenlijk initiatief van alle 21 waterschappen in Nederland. Met de campagne willen de waterschappen zo veel mogelijk Nederlanders betrekken bij hun werk. En ze prikkelen om zelf ook waterbewust bezig te zijn. Wat Waterbázen in het klein doen, doen waterscháppen in het groot.

De campagne is gestart in oktober 2020 en de huidige voorjaarspiek loopt tot en met 12 juni 2022. Meer weten? Kijk op de Waterbazen pagina Wat een Waterbaas!

Geef een reactie